PODRUM ŠTRIGOVA Nova dimenzija vinarstva za uzvišeniji užitak

Zima broji svoje zadnje dane, štrigovski bregi su puni ljudi koji obrezuju vinograde,a u podrumima se degustiraju i dotjeruju svježa lanjska vina koja će veseliti brojne potrošače.

Ona, malo starija, ali probranija, nazivamo ih arhivska vina i predikati pak se nadziru kako bi zadovoljavala parametre, ali i sudjelova na izložbama i natjecanjima.

Čakovečko Agromeđimurje je u Podrumu Štrigova obavilo izmjene te je vođenje podrumarstva i vinarstva povjerilo Nikoli Vrbaniću i Ireni Radiković, a oni pak najavljuju novosti u stvaranju vina, koja će krasiti kakvoća ravna ponajboljim vinima Hrvatske i okruženja.

‘Vina Podruma Štrigova i do sada su bila kvalitetna, jer osnova, a to je grožđe je kvalitetno, no mišljenja sam kako mogu biti još bolja.

Radeć i do sad a kao enolog nisam u potpunosti imao mogućnosti vlastite kreacije naših vina, a sada mi se kao i enologu i voditelju podruma omogućuje da se iskažem u potpunosti.

Svojim znanjem i strpljenjem svih kojima je podrum povjeren stvoriti ćemo vina koja će potrošač iznova željeti.

Osobno, zalagati ću se za vina u novim dimenzijama, točnije, ona osebujnih karakteristika pakirati i prodavati ćemo u bocama od pola litre, a to poznavateljima vina puno govori.

Upravo sam ‘zaigran’ tamincem, muškatom žutim i sauvignonom, a zatim su na redu ili liniji, graševina, pinot bijeli i muškat otonel’, rekao nam je Nikola Vrbanić, koji stvara novu ekipu koja treba vina Podruma Štrigova, čakovečkog Agromeđimurja uzdignuti na više postolje.

Vjeran Tomašić, negdašnji voditelj vino gradastv a povratnik je i dio je ove ekipe koja zaslužuje povjerenje, no nikako ne i previše strpljenja, jer konkurencija nezadrživo zauzima mjesta koja su ne tako davno pripadala vinima Podruma Štrigova, vinarije s dugom tradicijom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije