održana javna rasprava

ŠTRIGOVA Projekt Štrigovčak za ostanak i dolazak mladih u Štrigovu

Projekt Štrigovčak oslanja se na Program za poticanje mjera za ostanak mladih u Štrigovi i dolazak mladih, ali i svih drugih u Štrigovu, kako bi sva prirodna ljepota bila ispunjena mladošću i ljudima koji će je obogaćivati

Nakon što je puno administrativnog posla obavljeno navezano na Urbanistički plan uređenja područja istočno od Štrigovčaka u Štrigovi, na kraju je održana Javna rasprava na ovu temu.

Na raspravi su bili čelni ljudi Općine Štrigova, te predstavnici javnih poduzeća i ustanova, dvoje studenata te jedan žitelj s područja štrigovske općine. Javna poduzeća, te državne i županijske institucije ustvrdile su kako su kod izrade plana poštovane sve mjere i zaštite te nisu imali nikakve primjedbe i složile se kako plan može ići u daljnje postupanje. Jedino je mještanin Josip Rep imao određene primjedbe no rečeno mu je kako to nije  predmet rasprave i njegova primjedba nije usvojena. Prijedlog Urbanističkog plana Štrigovčak ide na raspravu i usvajanje Općinskom vijeću na prvoj sljedećoj sjednici.

Projekt Štrigovčak oslanja se na Program za poticanje mjera za ostanak mladih u Štrigovi i dolazak mladih, ali i svih drugih u Štrigovu, kako bi sva prirodna ljepota bila ispunjena mladošću i ljudima koji će je obogaćivati. Ne tako davne općinski načelnik Stanislav Rebernik koji je autor projekta ‘Poticajne mjere za ostanak u Štrigovi i dolazak u Štrigovu’, naglasio je kako Štrigova mora biti atraktivna i poželjna za ostanak i dolazak. Aktiviranje područja-zone za izgradnju obiteljskih domova i kuća zasigurno jesu dio tih poticajnih mjera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije