Andrijana Kos-Lajtman predstavila svoju knjigu

U dvorani Matice hrvatske u Čakovcu u četvrtak, 14.lipnja predstavljana je knjiga Andrijane Kos-Lajtman “Autobiografski diskurs djetinjstva”. Autorica je docentica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Odsjeka u Čakovcu. Knjiga je njezina prerađena doktorska disertacija.

Recenzent knjige prof.dr.sc. Vinko Brešić kaže kako je to autoričina prva ozbiljna znanstvena studija kojom se pozicionirala u akademsku zajednicu. Knjiga usustavljuje cijelo jedno područje iz produkcije dječje književnosti te ga tumači s obzirom na status autobiografskog subjekta, odnosno, identiteta i njegove diskurzivne realizacije u djelima hrvatskih pisaca 20. i 21. stoljeća.

Na predstavljanju su, osim prof.dr.sc. Vinka Brešića govorili i prof.dr.sc. Stjepan Hranjec i autorica doc.dr.sc. Andrijana Kos-Lajtman. Studentica Učiteljskog fakulteta u Čakovcu Martina Šubić pročitala je ulomak iz knjige. Predstavljanju knjige prisustvovalo je tridesetak ljubitelja dječje književnosti i poštovatelja rada Andrijane Kos-Lajtman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije