PRVA PROLJETNA IZLOŽBA

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC Likovna baština iz muzejske zbirke Židovske općine Zagreb

U Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec posjetitelji od danas imaju priliku istražiti bogato naslijeđe umjetnosti židovskog podrijetla

Kako je naglasila ravnateljica MMČ-a Maša Hrustek Sobočan, izložba predstavlja izbor reprezentativnih radova umjetnika koji su oblikovali hrvatsku umjetničku scenu tijekom 20. i 21. stoljeća.

Ovu prvu proljetnu izložbu su posjetili brojni građani, gradonačelnica Ljerka Cividini i župan Matija Posavec

Ova vrijedna zbirka, koja se prvi put predstavila javnosti u Galeriji Kranjčar u Zagrebu 2022. godine, donosi estetski i stilski pluralizam kroz djela 29 autora.

Izloženi su radovi slikarstva, kiparstva i keramike koji obuhvaćaju razdoblje od 1913. do 2008. godine. Među umjetnicima su poznata imena hrvatske umjetničke povijesti poput Oskara Hermana, Milana Steinera, Hinka Juhna i drugih.

Ovo je druga prilika da javnost uživa u blagu likovnog fundusa Židovske općine Zagreb, čime se naglašava važnost kulturne raznolikosti i doprinosa židovske zajednice hrvatskoj umjetničkoj sceni.

Izložbu su priredili u suradnji Židovska općina Zagreb, Muzej Međimurja Čakovec i Židovska općina Čakovec, te će biti otvorena za posjetitelje u narednom razdoblju, točnije do 28. travnja 2024.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije