GOZBA

OBITELJSKA TRADICIJA Lončarići iz Male Subotice okupljeni oko ražnja na Veliku subotu

Uoči Uskrsa, obiteljska toplina doseže vrhunac u Maloj Subotici, gdje Lončarići već godinama čuvaju tradiciju okupljanja oko roštilja na Veliku subotu

Domaćin Darko Lončarić, majstor ražnja, zajedno sa svojim sinovima, Dejanom i Nevenom, sprema obiteljsku gozbu s pečenom ribom.

Ova tradicija, ne samo da slavi blagdanski duh Uskrsa i posta, već odražava i snagu obiteljskog zajedništva i nasljeđa koje se prenosi s koljena na koljeno. -Nema ništa važnije od okupljanja s obitelji i slavljenja zajedno, kaže Darko Lončarić dok sprema ražanj za pečenje.

Na trpezi će se tako naći sočni brancin, ukusna orada i šaran pripremljeni s ljubavlju i pažnjom.

-U petak smo uvijek veći dio dana na poslu, pa je ručak na Veliku subotu više od običnog obroka, ovo je naš način obilježavanja blagdana”, dodaje Dejan Lončarić dok pomaže ocu oko pripreme.

Za obitelj Lončarić, Velika subota nije samo dan za pripremu hrane, već i prilika za povezivanje i stvaranje dragocjenih uspomena. Neven Lončarić ističe važnost ovakvih trenutaka:

-Ovo su trenuci koje ćemo pamtiti zauvijek, zajedničko pečenje ribe s ocem na Veliku subotu, to je nešto posebno.

Dok se miris pečene ribe širi kroz Malu Suboticu, Lončarići nastavljaju svoju obiteljsku tradiciju s osmijehom na licu i toplinom u srcu, podsjećajući nas na važnost obiteljskog zajedništva i tradicije u modernom svijetu.

Nakon dobrog ručka, Lončarići će se uputiti na nogometni teren na kojem će se odigrati susjedski derbi između njihovog voljenog NK Spartak Mala Subotica vs. NK Dinamo Palovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije