važnost prevencije

HVALEVRIJEDNA AKCIJA Dan narcisa obilježen i u Kotoribi

Obilježavanje 'Dana narcisa' provodi se u svim gradovima, te većini općina diljem Međimurja

Obilježavanje Dana narcisa namijenjeno je jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te pružanju podrške onim ženama koje su od istog već oboljele. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda. Ukoliko se rak dojke na vrijeme otkrije mogućnost njegova izlječenja je vrlo velika.

Članice Kluba ”Nova Nada” uz podršku drugih članova klubova Lige te Predsjedništva Lige već niz godina u ožujku provode akciju „Dan narcisa“, te na taj način žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje.

‘Dani narcisa’ su tako obilježeni i u Kotoribi gdje su članice Društva žena Kotoriba” u sklopu humanitarne akcije na tamošnjoj tržnici dijelile narcise. Sav sakupljeni prilog biti će uplaćen na žiro-račun županijske lige protiv raka dojke.

-Akciju Dan narcisa u koju se uključujemo redovito svake godine je podržao i naš načelnik Dario Friščić te brojni mještani. Sav prikupljeni dobrovoljni prilog šaljemo u središnjicu u Županijsku ligu protiv raka dojke u Čakovcu. – rekli su nam iz Društva.

Društvo žena Kotoriba uključuje se u Dan narcisa već 18 godina od 2006. bez prekida, mogli bismo reći još od početka osnivanja Županijske lige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije