PODIZANJE SVIJESTI

DAN NARCISA U ČAKOVCU Cvijećem za svjesnost o raku dojke

Na Trgu Republike u Čakovcu, održan je Dan Narcisa, međunarodni dan posvećen podizanju svijesti o raku dojke. Manifestacija je privukla veliki broj posjetitelja koji su se okupili kako bi podržali borbu protiv ove opake bolesti

Šarenilo narcisa osvijetlilo je trg, simbolizirajući nadu i podršku oboljelima od raka dojke. Mnogi su se okupili kako bi pružili podršku, ali i educirali se o važnosti redovitog pregleda i prevencije, među njima i župan Matija Posavec i gradonačelnica Ljerka Cividini. 

Uz prisustvo lokalnih zdravstvenih stručnjaka, posjetitelji su imali priliku dobiti informacije o prevenciji, ranom otkrivanju i liječenju raka dojke. Osim toga, organizirane su i različite aktivnosti poput besplatnih mamografskih pregleda, edukativnih radionica te prodaje ružičastih vrpci i drugih suvenira čija je svrha prikupljanje sredstava za borbu protiv raka dojke.

– Ova manifestacija je prilika da zajedno podignemo svijest o važnosti ranog otkrivanja raka dojke i podržimo sve žene koje se bore s ovom bolešću. Važno je da se educiramo i potičemo žene na redovite preglede jer rano otkrivanje može spasiti život, rekao je dr. Hussein Saghir.

Dan Narcisa nije samo prilika za podizanje svijesti, već i za solidarnost i podršku ženama diljem svijeta koje se suočavaju s rakom dojke. Svi prisutni danas su pokazali da zajedno možemo biti snaga koja će pomoći u borbi protiv ove bolesti i pružiti nadu onima koji se s njom bore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije