najkompletniji kud

KUD BELICA Na skupštini se okupili članovi tamburaške, folklorne i dramske sekcije

Održana je redovna skupština Kulturno-umjetničkog društva Belica na kojoj su sve sekcije podnijele izvješća o radu tijekom 2023. godine

Jučer, u subotu 23. ožujka u dvorani Doma kulture u Belici održana je redovna skupština Kulturno-umjetničkog društva (KUD) Belica, na kojoj su prisustvovali članovi tamburaške, folklorne i dramske sekcije, kao i brojni nekadašnji članovi koji su se ponovno aktivirali te se pripremaju za buduće nastupe. Skupštinu je otvorio predsjednik društva, Petar Janušić, koji je srdačno pozdravio prisutne članove i goste te im se zahvalio na posvećenosti i vremenu koje ulažu u rad i funkcioniranje KUD-a. Zahvalio je i Općini Belica na financijskoj pomoći oko realizacije programa.

Ova skupština, osim članova društva, okupila je i predstavnike raznih udruga iz Belice, prijateljskih društava te upravu Općine Belica. Načelnik Zvonimir Taradi osobno je pozdravio prisutne i izrazio podršku radu KUD-a Belica, naglašavajući važnost očuvanja kulturne baštine i tradicije u današnjem vremenu. Pored njega, okupljene su pozdravili i predstavnici dječjih vrtića, osnovne škole te brojni predstavnici ostalih udruga Općine Belica.

Posebno ohrabrujuće je bilo vidjeti kako se sve više nekadašnjih članova aktivno uključuje u rad KUD-a Belica. Njihova ponovna aktivacija donosi novu energiju i entuzijazam u društvo te obećava bogatiji i raznolikiji kulturni život u lokalnoj zajednici, rekao je predsjednik Janušić osvrnuvši se na više od dvadesetak ljudi koje okuplja Stjepan Škvorc.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Janušića, voditelji sekcija iznijeli su izvještaje o 2023. godini pa se tako moglo čuti da je tamburaška sekcija po peti put osvojila prvo mjesto na državnoj smotri u Dugom Selu, kao i da se folklorna sekcija redovito plasira na državne smotre i okuplja više od 24 člana u postavi. Članovi su imali priliku i raspravljati o planovima za nadolazeće razdoblje, pripremi novih programa i događanja te o organizaciji budućih nastupa.

Kulturno-umjetničko društvo Belica i dalje ostaje ključna institucija u očuvanju kulturnog identiteta ovog kraja te svojim radom inspirira nove generacije članova i promiče vrijednosti tradicije i kulture. Stoga je jedan od glavnih ciljeva za 2024. i 2025. godinu – osnivanje pomlatka od 5. do 8. razreda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije