uz DANe OPĆINE BELICA

40 GODINA KUD-a BELICA Oni su neumorni čuvari kulturne baštine koji svake godine postižu sve značajnije rezultate

Obilježavanjem 40 godina KUD-a Belica, započeli su Dani Općine Belica. Pogledajte što su pripremili

Belica je odavno poznata kao rasadnik talenata, a današnja priredba koju su pripremili članovi KUD-a Belica svakako ide tome u prilog.

>> VELIČANSTVENA PRIREDBA KUD Belica proslavio 40 godina rada

Kulturno-umjetničko društvo Belica, danas, 18. lipnja proslavilo je 40 godina djelovanja u prepunoj dvorani Doma kulture u Belici.

Društvo je od samog početka djelovalo u tri sekcije, tamburaškoj, folklornoj i dramskoj te je na današnjoj velikoj priredbi pokazalo svu raskoš repertoara.

Folklorna sekcija predstavila se izvornim i koreografiranim spletom međimurskih pjesama s kojima su sudjelovali na Županijskoj smotri izvornog i koreografiranog folklora održanoj u Donjoj Dubravi krajem travnja. Spomenimo i da je KUD Belica najupečatljivijim nastupom na spomenutoj smotri izborio Državni susret izvornih skupina koji će se u kolovozu održati u Županji. Izuzetno brojna folklorna sekcija.

Ogromno je zadovoljstvo i velika čast raditi i dijeliti pozornicu sa ovim divnim ljudima, prijateljima, Hvala na nevjerojatnoj energiji na sceni, velikom srcu i velikoj ljubavi prema folkloru!, istaknuo je koreograf folklorne sekcije Tino Jelenić

Tamburaška sekcija izvela je čak nekoliko izuzetno zahtjevnih skladbi kojima su na nedavno održanoj Županijskoj smotri tamburaške glazbe koja se održava u Mačkovcu, izborili prvo mjesto i također se plasirali na državni susret. Uz nostalgične zvuke melodije pjesme ‘Pismo golobeku‘ kojom su osvojili prvo mjesto na prvom Festivalu Kre Mure i Drave prije dvadeset i dvije godine, te beličke himne ‘Kupite kalamper’ i ‘Mojoj Belici’ i ‘Vanjkuš’, domaćini su u potpunosti razdragali mnogobrojnu publiku. Solisti su bili Patricija Juračić i Karlo Čeh.

Nastupom su se trenutno aktivnim članovima KUD-a Belica pridružili i nakadašnji članovi (od kojih su neki i dalje formalni članovi). Pod vodstvom Stjepana Škvorca, premijerno su izveli glazbeno-scenski prikaz ‘Beličko-gustuvaje 2. dio‘ i oduševili okupljene. 

Za uspješno vođenje društva zaslužni su predsjednici: Stjepan Škvorc, Dragutin Taradi, Nevenka Kozjak, Božidar Premuš, Sandra Herman, Ksenija Kramar i sadašnji predsjednik Petar Janušić.

Izuzetno sam zadovoljan rezultatima koje postižemo i ponosan na članove. Također, veliko hvala dirigentu Danijelu Požgaju i koreografu Tinu Jeleniću koji svojim znanjem izvače iz nas maksimum. Hvala i svim članovima na predanosti i sponzorima koji su nas prepoznali kao vrijedne čuvare kulturne baštine i pomažu nam ostvariti ciljeve, istaknuo je za portal eMedjimurje predsjednik KUD-a Belica, Petar Janušić. 

Kako je izgledala priredba pogledajte u velikoj fotogaleriji i videu u nastavku:

picture

Svečanosti 40. rođendana KUD-a Belica prisustvovali su i načelnik Belice Zvonimir Taradi, vijećnici Općinskog vijeća Belica, predstavnici općinskih udruga i susjednih KUD-ova, župnik, predstavnica Osnovene škole i dječjeg vrtića u Belici, kao i Dejan Buvač, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture i predsjednik Hrvatske zajednice kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije. Spomenimo i da će KUD Belica ove godine na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Belica koja će se održati 23. lipnja, primiti još jednu Zahvalnicu Općine Belica povodom 40 godina djelovanja i čuvanja kulturne baštine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije