oporovec

PRIHVAĆENA INICIJATIVA Odlukom Gradskog vijeća Grada Preloga park u Oporovcu od sada nosi ime ‘Sportski park Damir Dominić’

Park u Oporovcu od sad će nositi ime ‘Sportski park Damir Dominić’ - odlučeno je na sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga

Inicijativu za imenovanjem parka u Oporovcu ‘Sportskim parkom Damira Dominića’ pokrenula su tri predlagatelja. Prikupljeno je tako 218 potpisa mještana Oporovca i drugih podržavatelja ove inicijative, dok je Mjesni odbor Oporovec prethodno dao pozitivno mišljenje o imenovanju parka.

 Iz života Damira Dominića

Damir Dominić bio je uspješni gospodarstvenik i sportski djelatnik. Vlasnik tri tvrtke koje danas broje četrdesetak zaposlenih te je dugi niz godina radio na razvoju mjesta Oporovec kao predsjednik Mjesnog odbora.

Osobno, kao i sa svojim tvrtkama, bio je sponzor mnogim sportskim i kulturnim udrugama. U dva je mandata bio član Poglavarstva Grada Preloga zadužen za gospodarstvo, bio je predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Gospodarske zone Sjever kod osnivanja, u dva mandata predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Fijolica Prelog.

Ujedno je i jedan od osnivača Rotary cluba Prelog. Više od dvadeset godina trajala je njegova nogometna sportska karijera, a tridesetak godina bio je uspješan sportski djelatnik, kao predsjednik Nogometnog kluba Galeb iz Oporovca, dopredsjednik Međimurskog nogometnog saveza, član Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza te komisija Hrvatskog nogometnog saveza. Prošle 2023. godine, primio je Javno priznanje Grada Preloga, Grb Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije