dan izbora

ANKETA Odgovara li vam što će se parlamentarni izbori održati u srijedu?

Predsjednik Zoran Milanović donio je odluku kako će se Parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora održati 17. travnja, što iznimno ovog puta pada na radni dan, u srijedu

Izbori na biračkim mjestima u Hrvatskoj održat će se u srijedu 17. travnja, a u inozemstvu, u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, u utorak 16. i u srijedu 17. travnja, stoji u odluci predsjednika Zorana Milanovića o raspisivanju izbora za zastupnike 11. saziva sabora od neovisnosti, piše Index.hr

Odluka stupa na snagu danas, što znači da od sutra počinju teći izborni rokovi, među kojima i rok od 14 dana u kojemu političke stranke, neovisne liste i kandidati, moraju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati svoje liste.

DIP potom ima rok od 48 sati za objaviti zbirnu listu pravovaljanih lista i kandidatura, čime će krenuti službena izborna promidžba. U priopćenju Ureda predsjednika navodi se da je, prema Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, članak 5., stavak 3., dan provedbe izbora neradni dan, navodi Index.hr.

Dakle, srijeda – Dan izbora, bit će neradni dan, što će nekima odlično odgovarati, a što vi mislite o tome? Glasajte u našoj anketi.

Odgovara li vam što će se parlamentarni izbori održati u srijedu?

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije