DOBILI ODGOVOR IZ GRADA

NA APEL RODITELJA Sanacija zapuštenih igrala u Perivoju Zrinskih je u tijeku

U naš inbox stigle su fotografije starih igrala na dječjem igralištu u Perivoju Zrinskih, koje je poslao zabrinuti čitatelji

Fotografije prikazuju drvene konstrukcije na kojima su vidljivi šrafovi, dok je drvo već presušilo ili je čak potrgano na nekim mjestima.

Čitatelji izražava duboku zabrinutost zbog sigurnosti djece koja koriste ovo igralište. Također, želi uputiti pitanje odgovornima u gradu: kada se planira izgradnja novog modernog igrališta u Perivoju Zrinskih?

Fotografije jasno pokazuju da je igralište postalo nesigurno za upotrebu, a to je ozbiljna briga za sve roditelje i skrbnike.

Sigurnost djece jedan je od prioriteta lokalnih vlasti, a stanje navedenog igrališta sugerira da je potrebno hitno djelovanje. Čitatelj poziva nadležne da gradska vlast što prije reagira i osigura izgradnju modernog i sigurnog igrališta u Perivoju Zrinskih kako bi se osigurala sretna i bezbrižna igra djece.

Ubrzo smo dobili i odgovor iz Grada Čakovca.

– Zahvaljujemo na Vašem upitu i informacijama. Sama sanacija oštećenja je u tijeku, ekipe su na terenu, a naknadno će se riješiti saniranje podloga. Planira se zamjena prema terminskom planu obnove igrališta diljem grada koji se izrađuje svake godine, te je ova lokacija u planu tijekom ove godine.

– Također, sanaciju navedenog igrališta prijavit ćemo na upravo raspisani Javni poziv za prijavu projekata usmjerenih uređenju i opremanju dječjih igrališta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave, Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, istaknuli su iz Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije