SVAKA VAM ČAST

JUDO KLUB ZRINSKI Judaši u Zagrebu osvojili 15 medalja te pehar za ukupni poredak

04. svibnja čakovečki judaši nastupili su na Međunarodnom turniru ''Kup Dugava'' u Zagrebu

Natjecanje je okupilo oko 500 natjecatelja iz 35 kluba te 4 države.

Prvi su nastupili Zoa Šopar i Tezej Janković Crnčec. Zoa je u kategoriji do 22 kilograma sa jednom pobjedom i dva poraza zauzela 5.mjesto, malo je nedostajalo da se popne na pobjedničko postolje.

Tezej je u kategoriji do 30 kilograma ostvario niz od tri pobjede te došao u finale. Finalnu borbu izgubio je od predstavnika iz Austrije te sa tri odlične pobjede osvojio 2.mjesto. U uzrastu do 12 godina Leonardo Šopar odlično je krenuo u borbu te nakon par napada bacio i vodio, međutim par sitnih greški koštalo ga je pobjede te je ostao bez plasmana, u istom uzrastu Noel Ganzer u kategoriji do 46 kilograma sa dvije pobjede i jedim porazom osvojio je 3.mjesto.

U uzrastu do 14 godina Roko Krklec sa jednom pobjedom i dva poraza zauzeo je 5.mjesto, Jakov Colev sa dvije pobjede i jedim porazom osvojio je 3.mjesto. Petar Balunović i Iker Novak bili su u kategoriji do 50 kilograma.

Petar je sa tri pobjede ušao u finale dok je Iker prvo kolo bio slobodan te je sa dvije pobjede također ušao u finale, zrinsko finale pripalo je Petru te je tako sa četiri pobjede osvojio 1. mjesto dok je Iker osvojio 2. mjesto. U kategoriji do 60 kilograma također je zrinski imao dva predstavnika, Meris Ramadani i Mihael Vidaković borili su se u prvom kolu, pobjeda je otišla na Merisovu stranu koji je kasnije sa još dvije pobjede osvojio 1.mjesto. Mihael je sa jednom pobjedom i dva poraza osvojio brončanu medalju. U uzrastu do 16 godina nastupio je i dio judaša iz uzrasta U14. Roko Krklec sa pobjedom i porazom osvojio je 2.mjesto.

Do 50 kilograma bilo je tri predstavnika zrinskog, prvo kolo pobijedili su svi judaši, Petar, Iker i Loren.

U polufinalu Petar je pobijedio judaša iz Zagreba te ušao u finale, u drugom polufinalnom dvoboju vodila se bitka između Lorena i Ikera, pobijedio je Loren te ušao u finale protiv Petra. Zrinsko finale nakon produžetaka pripalo je Petru te je osvojio još jednu zlatnu medalju.

Loren je osvojio drugo mjesto dok je Iker pobijedio u repasažu te je osvojio brončanu medalju. U kategoriji do 60 kilograma ponovno su nastupili Meris i Mihael, Mihael je na nažalost zaustavljen u prvom kolu dok je Meris pobijedio dvije borbe u još jednom ušao u finale.

U finalnoj borbi izgubio je od prvaka Slovenije te osvojio 2.mjesto. Nika Đurinić borila se pod malom ozljedom te je bila limitirana u pojedinim kretanjima te je sa jednom pobjedom i dva poraza osvojila 3.mjesto. Jona Žvorc je u kategoriji do 55 kilograma nanizao je tri pobjede i osvojio zlatnu medalju. Anas Ramadani u kategoriji do 81 kilogram osvojio je 3.mjesto.

U ukupnom poretku Zrinski je zauzeo 5.mjesto te osvojio pehar.

”Naši borci su pokazali karakter te pokazali da su jedni od glavnih favorita svoje kategorije u Hrvatskoj, sada slijedi još jedan turnir te završne pripreme za nadolazeće prvenstvo Hrvatske do U14 koje će se krajem mjeseca održati u Dubrovniku”. Govori trener Filip Šeketa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije