DANAS

SLOVENCIMA STIŽU MEĐIMURCI Prosvjed protiv uspostavljanja Doma za azilante na granici sa Slovenijom

Prosvjed je zakazan za danas u 16 sati u slovenskom mjestu Središče ob Dravi

Vlada Slovenije odlučila je da će na prostoru nekadašnjih graničnih prijelaza Obrežje i Središče ob Dravi napraviti dva centra za azilante u objektima koje već posjeduje. Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, bilježi se značajan porast neovlaštenih ulazaka u Sloveniju prošle godine, što dovodi do povećanja broja osoba koje traže međunarodnu zaštitu.

Zanimljivo je da je Vlada već u siječnju donijela odluku o postavljanju privremenih objekata na tri godine, a sada je odlučila osnovati još jedan centar za azilante.

Ova vijest izazvala je snažnu reakciju kod mnogih slovenskih stanovnika uz granicu, ali i među mještanima Gornjeg Hrašćana, Trnovca i Macinca, koji žive u neposrednoj blizini navedene granice.

Prosvjed

U Središču ob Dravi jedinstvenog su mišljenja i mještani i općinski čelnici. ‘Ne želimo dom za migrante u općini te pozivamo na okupljanje danas, 13. ožujka kod Sokolane u 16 sati’, ističu.

Mještani naših susjednih naselja, pak su najavili da se danas u 15:30h sastaju kod starog graničnog prijelaza u Trnovcu i zajedno idu podržati žitelje susjedne Općine Središće Ob Dravi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije