NA LIJEVOJ OBALI MURE

SVETI MARTIN NA MURI Četvrto mitološko biće nepoznato

U Svetom Martinu na Muri planira se uređenje šetnice i na lijevoj obali rijeke Mure, a tema koja će se provlačiti novom šetnicom biti će mitološka bića

– Na šetnici će se urediti četiri odmorišta s klupama, a uz klupe će biti interaktivne table s QR kodovima. Kodovi će se skenirat mobitelom nakon čega će se na ekranu uređaja pojaviti audiovizualni vodič. Svako odmorište će biti posvećeno jednom mitološkom liku pa ćemo imati murske dekle, Moranu, šumske vile i jedno biće koje će biti iznanađenje, doznali smo od Davida Novinščaka iz svetomartinske turističke zajednice. Uz planove za uređenje lijeve obale, radi se i na unaprijeđenju turističke ponude na već postojećoj šetnici na desnoj obali.

– U Centru za posjetitelje „Mlin na Muri” postavljene su nove orijentacijske table koje posjetiteljima pomažu snaći se u prostoru, a pružaju i pregršt informacija o samim sadržajima. Nadovezuju se na šetnicu „Svetomartinska Mura” ali i upućuju turiste na ostale lokacije u sklopu muzeja „Međimurje malo”. Table su financirane od strane Hrvatske turističke zajednice u sklopu projekta vrijednog 12.000 eura, a temeljem kojeg su već ranije postavljeni i interaktivni ekrani, istaknuo je David Novinščak.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3593

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije