TERME SVETI MARTIN

DRŽAVNO PRVENSTVO MAŽORETKINJA Pet stotina mažoretkinja pokazalo plesno umijeće

Mažoretkinje Nedelišća domaćini su Državnog prvenstva mažoretkinja i Međunarodnog kupa nacija koje je okupilo petstotinjak sudionica

Najveće mažoret natjecanje je održava se u Toplicama Sveti Martin u suorganizaciji Mažoret saveza Hrvatske, a na kojem će svoja plesna umijeća u dva dana pokazati 16 timova s područja Hrvatske i inozemstva u formaciji štap (koreografiji i paradnom defileu), formaciji pom pon te neformacijskom programu (solo i duo).

Službeno otvorenje Prvenstva održano je jučer u dvorani Termi Sveti Martin, a prije otvorenja su predstavnice timova bile na prijemu kod načelnika Nedelišća Nikole Novaka.

Osim natjecateljskog djela, održat će se i revijalni dio prvenstva mažoretkinja na kojem će se predstaviti timovi koji se ne natječu, ali svoje umijeće žele pokazati publici. Jučer je dodijeljena i godišnja nagrada Mažoret saveza Hrvatske koju su ove godine dobile Mažoretkinje iz Male Subotice.

Mažoretkinje iz Barbana, Čabra, Daruvara, Dubrave, Gornjeg Mihaljevca, Iloka, Krašića, Male Subotice, Nedelišća, Nuštra, Ogulina, Pule, Samobora, Vrbovca, Vukovara i Mostara natječu se u tri dobne kategorije – kadetkinje, juniorke i seniorke što zapravo znači više od 500 rasplesanih djevojčica i djevojaka u Toplicama Sveti Martin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije