IDILIČNA SUBOTA

FOTO/VIDEO Svetomartinska grahijada donijela okuse tradicije i dar za bolnicu

Danas je u Svetom Martinu na Muri, kod Skelarske kuće, održana tradicionalna Svetomartinska grahijada, koja je okupila veliki broj posjetitelja željnih dobrog graha i ugodnog druženja

Uz mirisnu simfoniju graha, posjetitelji su imali priliku uživati i u festivalu cvijeća te razgledati ponudu na sajmu domaćih proizvoda.

Tradicionalna manifestacija okupila je 18 ekipa koje su s ljubavlju pripremale omiljeno jelo, a u sklopu događanja predstavilo se i desetak lokalnih OPG-ova s bogatom ponudom domaćih proizvoda.

Direktor Turističke zajednice Sveti Martin na Muri David Novinščak, izrazito je zadovoljan posjećenošću te ugodnim vremenom koje je dodatno obogatilo atmosferu ovog događanja.

No, ono što ističe kao najvažnije jest činjenica da su današnje kotizacije rezultirale prikupljanjem financijske svote za kupnju Baby set monitora, koji će biti doniran županijskoj bolnici Čakovec. Ova hvale vrijedna gesta svjedoči o solidarnosti općine.

Također, kuhari iz L.D ‘Trčka’ Sveti Martin na Muri, koje smo sreli na skeli, pohvalili su događaj, ambijent, a bome su i zadovoljni brzom nestašicom njihovog posebnog gulaša.

– Danas su svi slagali grah, a mi smo htjeli biti posebni i van konkurencije, stoga smo složili neodoljivi gulaš, istaknuli su iz Trčka.

Uz njih, sreli smo i organizaciju NK Polet Sveti Martin na Muri koja je pripremila čak dva kotlića s grahom. Nije bilo ni 14 sati, a kotlići su već bili prazni, to vam sve govori o odličnoj recepturi mještana.

Također, u sklopu Grahijade bila je organizirana zanimljiva izložba fotografija – 70 vrsta slatkovodnih riba, autora Josipa Horvata ‘Majzeka’, o kojoj ćemo pisati naknadno.

Atmosferu iz Svetog Martina na Muri provjerite u video zapisu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije