DONJI VIDOVEC

REAGIRALA NAČELNICA PETRIĆ Ošasna imovina novi trošak za Općinu

Općina Donji Vidovec usvojila je zahtjev stanara Ulice Miške Zvonara koji su zamolili da se poduzme nešto po pitanju kuće na broju 12 u spomenutoj ulici jer postala je izvor opasnosti po život susjeda

– U zahtjevu su naveli da je osobito opasno u vrijeme vremenskih nepogoda, kada puše vjetar, pada kiša i slično, jer otpada crijep, krovište je pred urušavanjem kao i dimnjak, rekla je načelnica Donjeg Vidovca Bojana Petrić koja je i poduzela sve potrebne korake kako bi se spriječila katastrofa.

Općina je pokrenula zemljišnoknjižnu raspravu kako bi nekretninu prenijela u svoje vlasništvo te ju srušila.

– Radi se o takozvanoj ošasnoj imovini gdje nekretnine, čak i dugovi preminulih prelaze u vlasništvo općine te se najčešće radi upravo o ovakvim slučajevima, napuštenim kućama koje prijete urušavanjem, a njihovo zbrinjavanje nije jeftino, dodaje načelnica.

Po završetku rasprave, Općina je raspisala natječaj kojim traže izvođača radova na rušenju kuće, a jedini su se javili iz kotoripske tvrtke JAH j.o.o. s ponudom u visini od 4,6 tisuća eura.

Zbog opasnosti po život naših mještana, Općina će ovakve slučajeve rješavati promptno, no moram napomenuti da ovakvi troškovi nisu ugodni za Općinu, dodaje Petrić.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3591

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije