CENTAR DRAVSKI ZLATARI

DONJI VIDOVEC Interpretacijskom centru novo ruho

Tradicija ispiranja zlata nematerijalna je baština Međimurja, a po njoj je najviše poznat Donji Vidovec

Prije nešto više od tri godine započela je izgradnja nove, monumentalne zgrade – Interpretacijskog centra „Dravski zlatari“, koja sporim, ali sigurnim korakom dobiva svoj završni izgled. Barem onaj vanjski.

Ovih su dana završeni radovi na vanjskoj ovojnici zgrade Centra. Cijena radova je iznosila 82,9 tisuća eura, od čega je 66 tisuća stiglo iz županijskog proračuna, dok je ostatak financirala Općina Donji Vidovec.

I ove je godine Međimurska županija osigurala isti iznos, a on će se utrošiti na uređenje jedne prostorije unutar Centra koja će postati funkcionalna i dostupna za obilaske posjetiteljima.

– S obzirom da je bivša vlast projektom definirala uređenje jedne prostorije za korištenje do kraja 2024. godine, mi to moramo provesti. Takva nas obveza dovodi do novih financijskih troškova jer moramo napraviti izmjene i dopune projektne dokumentacije kojima ćemo definirati pregradne zidove, novu recepciju, privremeni ulaz za posjetitelje, ali usporedno i nastaviti s unutarnjim radovima i uređenjem ostatka objekta, rekla je načelnica Bojana Petrić.

No, upravo je taj aspekt uređenja Interpretacijskog centra Općina prijavila na natječaj Interreg Hrvatska Slovenija te se nadaju pozitivnim rezultatima.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3600

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije