mladi umjetnici

DONJI VIDOVEC Ruža međimurska njeguje kajkavski dijalekt i stvaralaštvo djece

I ove godine, u sklopu programa posvećenog proslavi Dana Međimurske županije, u društvenom domu u Donjem Vidovcu održana je manifestacija Ruža međimurska

Riječ je o programu koji okuplja mlade umjetnike osnovnih škola Međimurske županije na području likovnog i literarnog stvaralaštva s ciljem afirmiranja mladih te očuvanja kulturne i povijesne baštine kao i njegovanja kajkavskog dijalekta. Ovogodišnja manifestacija posvećena je međimurskom vizionaru i preporoditelju Luki Puriću koji je osobii obzir posvećivao radu s djecom i mladima, provodio je inicijativu otvaranja pučkih knjižnica u Međimurju i ustrajao u borbi za očuvanje materinskoga jezika.

Manifestacija je pokrenuta u spomen na pučku pjesnikinju Ružu Pokolić iz Donjeg Vidovca, te je od prvog izdanja posvećena i i svim pomalo zaboravljenim međimurskim pučkim pjesnicima.

I ove godine, u sklopu programa posvećenog proslavi Dana Međimurske županije, u društvenom domu u Donjem Vidovcu održana je manifestacija Ruža međimurska. Riječ je o programu koji okuplja mlade umjetnike osnovnih škola Međimurske županije na području likovnog i literarnog stvaralaštva s ciljem afirmiranja mladih te očuvanja kulturne i povijesne baštine kao i njegovanja kajkavskog dijalekta. Ovogodišnja manifestacija posvećena je međimurskom vizionaru i preporoditelju Luki Puriću koji je osobii obzir posvećivao radu s djecom i mladima, provodio je inicijativu otvaranja pučkih knjižnica u Međimurju i ustrajao u borbi za očuvanje materinskoga jezika.

Manifestacija je pokrenuta u spomen na pučku pjesnikinju Ružu Pokolić iz Donjeg Vidovca, te je od prvog izdanja posvećena i i svim pomalo zaboravljenim međimurskim pučkim pjesnicima.

Organizator je i ove godine bila III. osnovna škola Čakovec, uz podršku Međimurske županije, te Općine Donji Vidovec te uz sudjelovanje brojnih mladih umjetnika iz međimurskih osnovnih škola.

Sudionike Susreta pozdravili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić koji su pohvalili prezentirane radove te istaknuli važnost razvijanja kreativnih sposobnosti djece te poticanje na stvaralaštvo kojim grade put vlastite afirmacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije