FAŠNIK u Zasadbregu s tradicijom od 27 godina

>> FAŠNIK u Zasadbregu s tradiciom od 27 godina

Fašnik u Zasadbregu ima dugu tradiciju i kontinuirano se održava punih 27 godina. U sklopu KUU Zasadbreg djeluju dvije prepoznatljive maske. Mukavci od 1994. godine i Coprnice od 1998. godine. Dugi niz godina oni su nosioci i organizatori fašnika u Zasadbregu uz pomoć i potporu vijeća mjesnog odbora i Općine Sv. Juraj na Bregu.



Tako su i ove godine vrijedni članovi pod vodstvom predsjednice Mirjane Korunić bili domaćini fašničkim skupinama koje su ove godine došle iz: Udruge Pingo Cestica, Crkinje iz Udruge žena Mali Mihaljevec, Vesele klaunice iz Udruge žena Sivica, Pirati iz udruge Maxenca iz Macinca, Vesele navijačice iz udruge Sport za sve Ferketinec – Miklavec te čuvari mitova i legendi iz Nedelišća.



Nakon skupljanja maškara krenula je povorka kroz selo na kojoj su maskirane skupine pjesmom, plesom i bukom tjerale zimu i zle sile iz mjesta i najavile dolazak proljeća. Nakon povorke sudilo se i spalilo krivca za sve probleme i nedaće koje su se desile u mjestu.



Organizator je svu maskiranu djecu počastio čokoladom. Nakon dobro odrađenog fašničkog posla, maškare su se preselile u Dom kulture, gdje su uz hranu, piće ,tombolu i izvrsnu svirku Fortuna benda nastavili druženje do ranih jutarnjih sati. Tijekom večeri održana je Igra na sreću na kojoj je 10 ‘sretnika’ dobilo vrijedne nagrade sponzora i donatora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije