OPTUŽEN ČAKOVČANIN

ZASADBREG Vrijeđao i omalovažavao ženu, govori joj da je ružna te je ismijavao

Čakovčanin rođen 1981. godine koji živi u Sloveniji optužen je zbog niza kaznenih djela prema ženi od koje se na koncu rastao

Prvom točkom optužnice terete ga da ju je dok su još bili u braku, u Zasadbregu, često vrijeđao i omalovažavao. Govorio joj je da je ružna i da ništa ne zna napraviti. Ismijavao je njen izgled pred drugima i neprestano joj prigovarao kako sve u kući smrdi.


Nakon rastave nazivao je sina i govorio mu da će on i mama letjeti na cestu i ostati bez ičega. Rekao mu je i: “Napravit ću ti mami nešto što će pamtiti cijeli život.” Više puta tjedno automobilom se vozio pored kuće u kojoj su oni ostali živjeti. Jednom je nasilno pokušao ući govoreći joj da će izgubiti skrbništvo nad sinom te da će on ići u udomiteljsku obitelj.


Na koncu, trećom točkom optužnice Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu tereti ga za događaj od 8. veljače 2023. godine. Prema optužnici, natjerao ju je da povuče zahtjev za izravnu naplatu. Taj je zahtjev podnijela na temelju ovršne isprave, jer nije plaćao za sinovo uzdržavanje.


Tako je došao na njeno radno mjesto u Čakovcu i rekao joj da će se nešto dogoditi ako ga ne odblokira u roku od 30 minuta. Prestrašena povukla je zahtjev, a on je u Fini stajao iza nje. Toga dana još joj je poslao poruku: “Znam de te bum našao!”


Optužen je za kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava, prijetnje, nametljivog ponašanja i prisile! Optužnica mu je dostavljena te ima pravo odgovoriti na nju.
Svjedočeći, sin je kazao kako se nakon razvoda braka nije želio viđati s ocem, a ovaj ga je želio upoznati s novom partnericom. Danas su otac i sin, nasreću, u boljim odnosima.


Što pak se tiče nasilnikovog vrijeđanja fizičkog izgleda bivše supruge, ona je sasvim zgodna žena, definitivno ljepša od njegove nove partnerice…


Odvjetništvo za optuženog traži dvije godine i šest mjeseci zatvora, od čega godinu bezuvjetno, a ostatak kazne ovisio bi o njegovom ponašanju u naredne tri godine. Također, traži se sigurnosna mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3597

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije