VATROGASCI I ŽUPAN Novi, bolji i konkretniji način suradnje

U četvrtak, 9. rujna održana je konstituirajuća sjednica Predsjedništva i Nadzornog odbora Vatrogasne zajednice Međimurske županije na kojoj je u jednom dijelu bio i međimurski župan Matija Posavec, a što je od vatrogasnih dužnosnika ocijenjeno pozitivnim.

– S obzirom da smo jedni i drugi na početku novog mandata smatram da moramo dogovoriti novu, bolju suradnju na relaciji Međimurska županija-Vatrogasna zajednica, a koja nije u minulom razdoblju s moje, a niti s vaše strane, ocijenjena zadovoljavajućom – istaknuo je Posavec, naglasivši da je došao okrenuti novu stranicu bolje i učinkovitije suradnje bez političkih konotacija.

Do toga je dijelom dolazilo i zbog toga što predstavnik Međimurske županije u Predsjedništvu VZ-e u minule četiri godine nije bio s vatrogasnom problematikom kod župana. Svjestan činjenice kako jedni bez drugih ne mogu, župan je obećao potporu Županije u različitim segmentima vatrogasnih potreba.

Prije svega se to odnosi na financijske obveze MŽ-e naspram VZ-i u kojima je godinama unatrag MŽ-a u tome kaskala. Već u četvrtak je napravljen prvi korak vezan uz financije kada je župan obećao kako će vatrogascima rebalansom županijskog proračuna biti isplaćeno za ovu godinu 700.000 kuna, a financijske potrebe za iduću godinu trebat će se zajednički definirati u čemu će, prema županovim riječima, imati čovjek kojeg će on imenovati u Predsjedništvo VZ-e.

– Taj će čovjek biti spona za prenošenje vaših planova i ciljeva prema nama, a mi se obvezujemo da ćemo vas u tome pratiti i podržavati, bit ćemo vam partneri u ispravnoj i korektnoj komunikaciji – istaknuo je.

Zahvalio se je vatrogascima na svemu što su do sada učinili za sigurnost imovine i ljudi na ovom području, a i šire. Županu na odlučnosti, i još 50.000 kuna iz rebalansa županijskog proračuna, je riječi zahvale uputio Mario Medved, predsjednik VZ-e Međimurske županije.

Vatrogasni dužnosnici upoznali su župana s kojim se sve problemima susreću u radu u svojim DVD-ovima i općenito. Glede toga je on obećao kako će doći na svaki njihov skup kada bude pozvan, odnosno potreban. Zajednički je zaključak da su sazrjeli uvjeti da se već u ovoj godini u vatrogastvu na državnoj razini mora mnogo toga izmijeniti, a što se je u ovim kriznom razdoblju požarne sezone pokazalo manjkavim.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije