POZIV UDRUGAMA MLADIH na sudjelovanje na Festivalu ‘Aktivno sudjelujem’

Udruga Zora poziva članove i članice udruga/inicijativa mladih i za mlade te savjeta mladih u Međimurskoj županiji na sudjelovanje na Festivalu ‘Aktivno sudjelujem’ u sklopu svog projekta ‘Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu’.

Cilj projekta je zadovoljavanje potreba mladih te podizanje kvalitete njihova života, ali i života zajednice kroz aktivizam u lokalnoj zajednici (volonterskih akcija i uključivanja volontera, organiziranja kampanja i akcija, povezivanja i jačanja vidljivosti u lokalnoj zajednici te poticanja uključivanja mladih).

Festival ‘Aktivno sudjelujem’ traje dva dana:
13. rujna 2017. (srijeda) u 20.00 h u partnerstvu sa Centrom za kulturu Čakovec udruga Zora organizira kino za mlade na otvorenom u prostoru prije ulaza u Stari grad Čakovec, uz spomenik ‘Oproštaj’. Prikazat će se film tursko-francusko-belgijske koprodukcije iz 2015. godine ‘Kad otvorim oči’, nabijen energijom i snagom buntovništva kojim se mladost opire represivnom režimu.

16. rujna 2017. (subota) od 10.00 do 15.00 h na Trgu Republike u Čakovcu pripremaju se razne aktivnosti za mlade, kao i štandovi na kojima će udruge/inicijative mladih i za mlade predstaviti javnosti aktivnosti koje provode. Osim predstavljanja organizacija, provodit će se radionice i zabavne aktivnosti, poput igranja zaboravljenih (gumi-gumi, hoolahoop) i ostalih društvenih igara, sporta (badminton, frizbi) te izrade origami poruka za obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Organizacije se prijavljuju putem ove prijavnice do 10. 9. 2017. do 23:59 h. Ako osim predstavljanja na štandu imaju vlastite ideje te želju da i njihova organizacija pripremi i predstavi sličan program mladima, mogu to također napisati u prijavnici.

Sudjelovanje u sklopu Festivala je besplatno, a udruga Zora osigurava štand, osvježenje i majicu za volontera/ku udruge, materijale za aktivnost, dva plakata projekta pomoću kojeg udruge mogu sudjelovanje oglasiti i u svom mjestu te promociju prijavljenih organizacija i njihovih aktivnosti. Organizacije će dobiti priliku upoznati se i povezati sa članovima drugih organizacija te steći potencijalne nove suradnike, članove/ice i volontere/ke.
Zajedništvo je snaga, priključite se Udruzi Zora u stvaranju bolje zajednice!

Projekt provodi Udruga Zora sa partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i njihovim programom Kino za mlade te suradnicima svim srednjim školama iz Međimurske županije. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grad Čakovec te Međimurska županija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije