PRIJAVITE SE za hodočašće u Bečki Novigrad

Proteklo je 346 godina od 30. travnja 1671., kada su, nakon što su prijevarom namamljeni u Beč, zatočeni i utamničeni, nezakonito optuženi i osuđeni, tragično i mučki pogubljeni hrvatski mučenici, grof Petar Zrinski, hrvatski ban i pjesnik i knez Fran Krsto Frankopan, kapetan ogulinski i pjesnik. Uništeni su jer su se borili za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku.

Njima na čast i vječnu slavu dan njihove mučeničke smrti danas u slobodnoj Republici Hrvatskoj objedinjeno obilježavamo kao Spomendan RH na Zrinske i Frankopane i slavimo Dan Međimurske županije. Već više od petnaest godina zaredom povijesne udruge Družba Braća Hrvatskoga Zmaja – Zmajski stol u Čakovcu i Zmajski stol u Karlovcu, Zrinska garda Čakovec i Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, uz pomoć Međimurske županije, Veleposlanstva RH u Beču i pod pokroviteljstvom međimurskog župana, organizira Hodočašće u Bečki Novigrad.

Organizacijski odbor poziva članove spomenutih udruga i sve zainteresirane građane na jednodnevno hodočašće u nedjelju 23. travnja 2017. godine pod geslom ‘Navik on živi ki zgine pošteno’.

>>> Program hodočašća pogledajte ovdje

Najkasnije do srijede 20. travnja 2017. godine, pošaljite prijave (prezime i ime, adresu prebivališta i broj telefona ili mobitela) na mob: 098 241 987 ili e-adresu: djuro.bel@brid-extra.hr.

Hodočasnici na put trebaju ponijeti sendviče, piće i važeću putovnicu ili osobnu iskaznicu. Trošak prijevoza autobusima plaća Međimurska županija!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije