HODOČAŠĆE MAJKO BOŽJOJ BISTRIČKOJ

FOTO Korisnici čakovečkog Dnevnog boravka djece ‘Dr. Antun Bogdan’ hodočastili na Bistricu

Putovanje je za sve djelatnike dnevnog boravka bilo drugačije od svih do sad jer su po prvi puta mogli omogućiti svojim korisnicima vožnju autobusom koji ima dizalicu i koji je prilagođen da se u njemu mogu voziti i osobe s invaliditetom

U suradnji s Pastoralom osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, u petak, 5. listopada korisnici Dnevnog boravka djece “Dr. Antun Bogdan” iz Čakovca hodočastili su Majci Božjoj Bistričkoj. Hodočasnici su bili dnevnog boravka, od toga troje njih u kolicima, njihove obitelji, volonteri i djelatnici, sveukupno 39 osoba.


Putovanje je za sve djelatnike dnevnog boravka bilo drugačije od svih do sad jer su po prvi puta mogli omogućiti svojim korisnicima vožnju autobusom koji ima dizalicu i koji je prilagođen da se u njemu mogu voziti i osobe s invaliditetom. Takvo putovanje puno je ugodnije za osobe s invaliditetom, ali i njihove roditelje. Autobus je iznajmljen od Udruge Job koja posjeduje nekoliko ovakvih specijaliziranih autobusa.

Vozači i duhovni voditelji, vlč. Dragutin Goričanec i vlč. Leonardo Šardi, omogućili su svima sigurnu vožnju te “usputnu” kratku duhovnu obnovu. U svetištu Majke Božje u Mariji Bistrici slavljena je sveta misa na kojoj su sudjelovali samo djelatnici i korisnici Dnevnog boravka djece, a nakon mise uslijedio je križni put.

– Veliko hvala vlč. Leonardu na vodstvu i kratkim molitvama te prilagodbi djeci kojoj je potreban drugačiji navještaj vjere. Veliko hvala i Pastoralu i Udruzi Job što su nam omogućili ovaj prekrasan susret – poručili su hodočasnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije