Štrigovsko Vincekovo u subotu 21. siječnja

Turistička zajednica Općine Štrigova sa svojim partnerima organizira tradicionalni ‘Vincekov pohod po štrigovskom vinogorju’, a u povodu blagdana Svetog Vinka (22. siječanj), uz svetog Martina biskupa ljudima ovog kraja najomiljenijeg sveca.

Ovogodišnje štrigovsko Vincekovo je u subotu 21. siječnja i započinje okupljanjem u središtu Štrigove od 9 sati, a potom se polazi u cjelodnevnu ‘bajku’ upoznavanja ljepota štrigovskog kraja, običaja, tradicije, vina i pjenušaca.

Šef pohoda i ceremonijalni meštar Josip Mikec, sudionike će povesti prvo prema Ramiću u Železnoj Gori, te dalje do DGA pjenušaca, Vina Kunčić i Podruma Štrigova i na kraju na mjesto odakle se krenulo, na svečani i veseli završetak u ‘Orijentu’.

Slatnjak, Vušivčak, Gibinščak i Šafarščak, samo je dio destinacija koje će šetači upoznati, a svaka od njih ima svoju priču i bajkoviti položaj s kojeg se vide lijepi dijelovi Slovenije i našim srcima ljubljeno Razkrižje, te Šafarsko i Gibina.

Tijekom pohoda biti će žive glazbe, pjesme, obrezivanja trsova i drugih radosti. A sve to za samo 50 kuna u što su uračunata 4 bona za piće te jedan za hranu.

Što prije to je bolje prijavite svoj dolazak na 098/2851-325 ili na tic-strigova@hi.t-com.hr, sve ostalo je samo zabava i radost koje uvijek pruža štrigovski čovjek, krajobraz i vino poglavito u vrijeme kada se ‘trsek budi’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije