NAJAVLJUJEMO

URBANOVO 2024. Donosimo program ovogodišnje eno-gastronomske manifestacije

Bliži nam se nadaleko poznata eno-gastronomska manifestacija Urbanovo koja sa sobom donosi cijeli niz događanja koja će obogatiti svibanjske dane

Kao uvod u cjelokupnu manifestaciju 3. svibnja započeo je „Urbanovo gurman tjedan“. Do 19. svibnja po pristupačnoj cijeni možete uživati u 3 ukusna slijeda hrane popraćena s 3 čaše izvrsnih vina međimurskih vinara. Restorani koji su pažljivo odabrali jela koja će biti uparena s međimurskim vinima su: Bistro Beška, Restoran Bajzovi dvori, Restoran & Bar Boccone, Restoran Mala Hiža, Restoran Mamica i Restoran Stari grad.

Zatim, u četvrtak, 16. svibnja u 15 sati u Vinariji St. Jerome u Štrigovi održat će se radionica pod nazivom „Položaji Međimurja“ gdje će se svi zainteresirani imati priliku bolje upoznati s terenima na kojima „rastu“ međimurska vina.

Sve navedeno prethodi središnjem događaju ovogodišnjeg Urbanova, Festivalu Pušipela.

Festival Pušipela održat će se od 17. do 19. svibnja u Domu kulture u Štrigovi gdje će svoja vina izložiti 24 međimurska vinara iz Udruge vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“ Štrigova. Kroz sva tri dana posjetitelji će moći uživati u izvrsnim vinima, bogatoj gastronomskoj ponudi Bajzovih dvora te gastro ponudi raznih OPG-ova. Također, kroz sva tri dana posjetitelji mogu razgledati vinogradarsku te vinarsku opremu. U petak i subotu Festival će biti otvoren od 12 do 19 sati dok će radno vrijeme Festivala u nedjelju biti od 14 do 19 sati. Ove godine županija partner Festivala je Primorsko-goranska županija koja će na Festivalu također predstaviti svoja vina. Ulaznice za Festival Pušipela možete kupiti po cijeni od 25€ preko sustava EVENTIM, putem njihovog web shopa ili na samom ulazu u dvoranu.

Uz sam Festival, tu je i niz popratnih događaja.

Prvog dana Festivala Pušipela, u petak, na samom otvorenju bit će dodijeljene diplome s Međunarodnog ocjenjivanja vina. Prvog dana će također biti otvorena i izložba „Povijest vinarstva na Liburniji“ u Državnom arhivu za Međimurje u Štrigovi. U popodnevnim satima na vanjskoj pozornici Festivala predstavit će se Krunoslav Lajtman te Patrik Zamuda sa obradama međimurskih i svjetovnih skladbi. U 20 sati ispred pub-a Potkova u Termama Sv. Martin održat će se „Wine & Smile Quiz“ u kojem će sudjelovati vinari s blogerima te influencerima, a sve pod voditeljskom palicom stand up komičara Gorana Vugrinca.

Drugog dana Festivala, u subotu, u popodnevnim satima u šatoru ispred Doma kulture održat će se Kulinarska radionica by Bajzovi dvori u kojoj će hranu s vinom sljubljivati poznati kulinarski chef Marko Palfi. Nakon Festivala Pušipela posjetitelje očekuje after party uz DJ-a.

Treći dan Festivala, nedjelja, započinje „Urbanovo Wine ran“-om i to je ujedno posljednji dan degustacija u Domu kulture u Štrigovi. Sva tri dana možete uživati u izložbi karikatura iz cijelog svijata sa vinskom tematikom.

Nakon Festivala Pušipela i niza događanja koji ga prate vinari će i ove godine otvoriti svoje podrume. Otvoreni podrumi održat će se u petak,24. svibnja i u subotu, 25. svibnja.

Ovogodišnje Urbanovo završit će svetom misom i blagoslovom vinograda, u nedjelju 26. svibnja u Svetom Urbanu.

Ispunite svoj svibanj okusima, mirisima i bojama Urbanova! Pozivamo vas na nezaboravno putovanje kroz svijet vina, gastronomije i kulture gdje se svaki gutljaj i zalogaj pretvaraju u pravo iskustvo za sva osjetila. Vidimo se!

Pogledajte kako je to bilo prošle godine:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije