3 slasna recepta s rog paprikama koje morate pripremiti

Idealno je vrijeme da se opskrbite rog paprikama.

Osim uobičajenog i najčešćeg načina pripreme, pečenja, rog papriike možete pripremati na više načina i u njima će pravo gastroljupci uistinu uživati.

Pečene paprike punjene sirom

Odaberite zdrave paprike, dobro ih operite i osušite. Skinite im “kapu” i očistite sjemenke. Kada su spremne za punjenje, u zdjeli pripremite smjesu. Zamiješajte jaje, svježi sir, po želji kiselog vrhnja i/ili ribanog sira. Začinite s malo maslinova ili repičina ulja, dodajte začinsko bilje i malo soli te napunite paprike s dobivenom smjesom.

Paprike posložite u namašćeni lim za pečenje i pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.

Cordon blue paprike

Očistite i operite paprike te ih napunite sa sirom i šunkom. Po želji možete dodati i šampinjone ili mješavinu gljiva. Napunjene paprike uvaljajte u brašno, zatim u jaja koja ste prethodno posolili te u mješavinu mrvica i sezama ili mrvica i ribanog parmezana. Pecite ih u vrućem ulju dok ne budu pečene. Poslužite s umakom po želji ili ih samo poprskajte limunovim sokom.

Musaka

Ispecite paprike i skinite im kožicu. Dok se namaču u soku koji su pustile, pripremite meso i krumpir za musaku. Krumpir narežite na ploške i začinite. Na luku pirjajte mljeveno meso i začinite. Kada je gotovo, slažite u lim za pečenje red krumpira, mljevenog mesa i pečenih paprika. Kada ste sve sastojke potrošili, musaku zalijte smjesom jaja i kiselog vrhnja i stavite u pečnicu na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije