Zajednički pohod štrigovskih i ljutomerskih ratnih veterana

Minulog vikenda u sklopu programa ‘Štrigovske noći 2016.’, Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Štrigova i njihovi kolege iz slovenskog Ljutomera organizirali i održali su Međunarodni pohod putovima ratnih veterana Ljutomera i Štrigove.

Na put dugačak oko 15 kilometara krenulo je tridesetak sudionika iz Razkrižja u Sloveniji, gdje su ih pozdravili i poželjeli sretan put načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, zamjenica raskriškog župana Klementina Šafar, predsjednik ljutomerskih veterana Alojz Filipčić i Zlatan Žižek predsjednik štrigovskih veterana Domovinskog rata.

Na svom putu lijepim hrvatsko-slovenskim područjem sudionici pohoda razgledali su brojne znamenitosti, turističko-ugostiteljske i vinarske destinacije, zadržali se kod svojih prijatelja na okrjepi te su kod Robadja i Mađerkinog brega došli u Hrvatsku, a u Štrigovi kod braniteljske kućice dočekali su ih mladi tamburaši KUD-a ‘Sveti Jeronim’ sa spletom međimurskih pjesama.

Tu su uz prigodni nagovor Zlatana Žižeka imali tradicionalnu ‘štrigovsku južinu’ (kruh z slaninaj i lukom), a potom su se preko Banfija vratili u Razkrižje gdje je bio i početak pohoda gdje su svi skupa uživali u slovenskom bograču i druženju na kojemu su ustvrdili kako bi dobro bilo ovaj pohod redovito održavati.

Hrvatski i slovenski policajci osigurali su nesmetano odvijanje pohoda na čemu su im organizatori zahvalni, kao i svima onima koji su ih primili i pogostili, te bili na usluzi čitavim putem.

Program ‘Štrigovske noći 2016.’ nastavlja se u subotu i nedjelju vatrogasnim druženjem u Robadju i koncertom KUD-a ‘Sveti Jeronim’ u Štrigovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije