BOGAT PROGRAM

ŠTRIGOVSKE NOĆI Dočekajte ljeto na Mađerkinom bregu i uživajte u koncertu Evelin Novak u Zmajevu vrtu

- Koncert Evelin Novak podrijetlom iz Gornjeg Mihaljevca, središnji je događaj na ovogodišnjim Štrigovskim noćima, na koji ova umjetnica svjetskog glasa dolazi unatoč prenatrpanom programu. - Hoće nastupiti u svojoj susjednoj fari, naglasio je Stanislav Rebernik, prvi čovjek Općine i Turističke zajednice Štrigova.

Danas, 12. lipanjskog dana, u Zmajevom vrtu na imanju obitelji Valkaj u Železnoj Gori predstavljen je program ovogodišnjih Štrigovskih noći, koje će se održavati od 21. lipnja do 22. srpnja na više destinacija na području Općine Štrigova.

Program kojeg su predstavili predsjednik štrigovske Turističke zajednice ujedno i općinski načelnik Stanislav Rebernik, najrevniji međimurski turistički djelatnik i umjetnik Josip Mikec, predsjednica Općinskog vijeća Snježana Heric, ravnatelj Državnog arhiva u Štrigovi profesor Jurica Cesar,domaćin skupa, odnosno konferencije za novinare profesor Kristijan Valkaj, te djelatnica štrigovske Turističke zajednice Ivana Kelner Tkalčec uistinu je prepun mnogih kulturnih, športskih, društvenih i gastronomskih događanja, a vrhunac svega je Koncert sopranistice svjetskog glasa i estrada Evelin Novak, rođene Gornjemihaljevčanke koji će biti u nedjelju, 30. lipnja s početkom u 18,30 sati u ili na Zmajevu vrtu obitelji Valkaj u Železnoj Gori.

Jedinstven događaj biti će i Ljetni solsticij 21. lipnja na Mađerkinom bregu od pola pet sati ili 04.50 ura prvi puta uz doručak na travi i međimurski pjenušac. Tradicionalna Likovna kolonija, Svečana sjednica Općinskog vijeća, promocija knjige Stjepana Makovca Pišteka, Štrigova na dlanu i niz drugih događanja razlog su više za posjetiti Štrigovu i rigovski kraj, a naš portal će pravodobno najaviti i izvjestiti o svakom od momenata na 32. po redu Štrigovskim noćima, koje osim tradicije imaju i bogatu ljudsku notu na svakom ne koraku, nego pedlju svojeg svetog tla.

Ona se očitovala i danas na domjenku nakon ‘presice’ gdje su posluženi međimurski specijaliteti i savršena vina međimurskih vinskih velemajstora. Očitovala se u svakom trenutku druženja s domaćinima, u ili pod svakom biljkom i drvetom u Zmajevu vrtu, kao i u pozivu Rebernika, Mikeca, Cesara, Hericove i Valkajevih: – Svakako dojdite na štrigovske noći, sigurno vam ne bude žal!’. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije