ŠTRIGOVSKE NOĆI Nevjerojatan porast broja noćenja

Petnaestak dana po njihovom okončanju, Turistička zajednica Općine Štrigova zbrojila je rezultate ‘Štrigovskih noći’, a oni pokazuju kako je priredba uspjela u svim segmentima, poglavito u broju posjetitelja, noćenja i kvaliteti programa.

Štrigovske noći 2017. pohodilo i pogledalo je 8,5 tisuća posjetitelja, a najzanimljivi podatak je kako su ovdašnji i okolni smještajni kapaciteti zbog noćenja tih dana bili popunjeni s gotovo nevjerojatnih 151 posto u odnosu na prethodnu godinu.

– A upravo produljeni boravak posjetitelja, odnosno turista u destinaciji i povećanje ukupnog turističkog prometa jedan je od temeljni ciljeva, naravno uz kakvoću programa i ponude, poglavito eno-gastronomske, održavanja Štrigovskih noći, kaže Ivana Kelner, djelatnica u Turističkoj zajednici Općine Štrigova.

U pripremi su događanja koja će uslijediti u narednom razdoblju, a prvo je postavljanje ‘klopoca’ i Rokovsko proštenje u Svetom Urbanu 20. kolovoza uz vrlo bogat i zanimljiv program, tijekom cijelog dana.

Naime, u 9 sati je svet misa i početak Rokvskog proštenja, a u 12 sati je susret Oldtimerista ove regije. Točno u 15 sati je postavljanje ‘klopoca’, a u 17 sati započinju Seoske igre i veliko narodno veselje uz glazbeni sastva Duo Global.

Svi smo pozvani, kako bi s Urbanskog brega mogli vidjeti Mađerkin breg koji u ‘predvečerje’ berbe grožđa izgleda još ljepše nego uobičajeno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije