Članovi DDICP-a uključili se u aktivnosti MOVE Weeka

>> Članovi DDICP-a uključili se u aktivnosti MOVE Weeka

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Čakovec ove godine se prvi put uključilo u aktivnosti u sklopu MOVE Weeka, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Članovi DDICP-a zajedno s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak provodili su različite aktivnosti kretanja, pogotovo starijih osoba i to dana 23. i 24. svibnja 2016. godine. Održano je natjecanje u visećoj kuglani, pikadu, bacanju kolutova i bacanju loptice u koš. Uz pokroviteljstvo Gradskih bazena Marije Ružić Čakovec organizirano je plivanje i vježbanje na bazenima uz stručno vodstvo fizioterapeuta Julijane Vlaisavljević, djelatnice DDICP-a.

Sve aktivnosti bile su prilagođene osobama s invaliditetom, starijim osobama te djeci s teškoćama u razvoju. Aktivnostima u sklopu MOVE Weeka odazvao se veliki broj sudionika te možemo zaključiti da ovakvi događaji doprinose i socijalizaciji različitih marginaliziranih skupina. Kroz sport, vježbanje i zajedničko druženje potaknuli smo svijest o važnosti svakodnevnih tjelesnih aktivnosti.

Međugeneracijski kamp

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Čakovec dana 20. svibnja 2016. godine organizirao je prvi Međugeneracijski kamp. Kamp je organiziran u prekrasnoj prirodi, u Žabniku kod mlina na Muri. Svrha Kampa bila je druženje starijih osoba sa mladim volonterima.

Otvorenje Kampa uveličao je zbor korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec i članova DDICP kojima je ovo bio drugi nastup. Zbor revno vježba jednom tjedno, pod stručnim vodstvom Jasmine Malek Križanec, profesorice glazbenog, u prostorima Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec.

Na Međugeneracijskom kampu održane su sportsko rekreativne aktivnosti, kao što su šah, belot, viseća kuglana i pikado, te kreativne radionice gdje se mogla naučiti decoupage tehnika, a proizvod se mogao ponijeti kući. Nakon svih aktivnosti nastavilo se druženje uz grah koji nam je pripremio sponzor Ivan Baksa i supruga Vera.

Donirali su i ribe za fiš paprikaš, pa je tako Darko Padarić, volonter uskočio sa svojim receptom i oduševio sve prisutne. Međugeneracijski kamp održan je u sklopu projekta RUKOM POD RUKU, koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije