U Svetom Martinu održan ‘Tečaj za ovogodišnje krizmanike’

U Župi Sveti Martin na Muri održan je ‘Kursiljo – Mali tečaj vjeronauka za ovogodišnje krizmanike’ kojeg je vodio velečasni Stjepan Najman, župnik Župe svetog Nikole u Varaždinu.

Osim velečasnog Najmana koji je krizmanicima pojasnio tko je Bog Otac, Isus Krist i Duh Svet, tečaj je svojim iskustvima i viđenjima obogatili animatori koji su govorili o mnogim važnim stvarima u životu mladih. Bili su to Petra Hudoletnjak, Nikolina Tomašić, Tajana Kontrec, Ivana Krajačić, Anica Sačić, Lucija Šilec, te Karlo i Kristina Bambir.

Kursiljo je završio slavljenjem Svete mise koju je služio velečasni Najman, koji je blagoslovio medaljice svetog Benedikta koje je svakom krizmaniku stavio oko vrata kao vidljivi znak za ovaj događaj.

Domaći župnik velečasni Ivan Herceg vodio je skrb o svemu što je polaznicima tečaja trebalo te je za sve priredio objed i zajedničko druženje, kojeg su spremili kuhari Damir i Nada.

Kazao je župnik Herceg, kako bez duhovnog sazrijevanja nema sazrijevanja u drugim područjima ljudskog života, te je zazvao Boga da blagoslovi ove predivne i jedinstvene krizmanike, te da osnaženi Duhom Svetim kroz život sigurno i radosno kroče.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije