FOTO Treći Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Prelogu

Nordijsko hodanje, kao i pješačenje, imaju niz korisnih učinaka na tijelo te su sve popularniji oblici tjelesne aktivnosti, pogodni za osobe svih dobnih uzrasta. Stoga je Festival nordijskoga hodanja i pješačenja u Prelogu i ove godine privukao brojne poklonike.

Treću godinu za redom, u sklopu Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti (MOVE Week), a u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Grada Preloga, Turističke zajednice Grada Preloga, SRC DG Sport Prelog, Udruge mladih EFEKT, Društva naša djeca Prelog i Županijske lige protiv raka Čakovec te uz pokroviteljstvo Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, u gradu Prelogu je 4. lipnja 2017. godine održan Festival nordijskoga hodanja i pješačenja, kojem se odazvalo gotovo 200 sudionika.

Program je započeo u 9 sati na Trgu slobode, gdje su brojni gosti dočekani uz bogat kulturno-umjetnički program. Na samom početku, sudionike festivala su pozdravili predstavnici domaćina i organizatora, gradonačelnik Ljubomir Kolarek i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal.

Sudionicima Festivala se prigodnim pozdravnim riječima obratio i dr.sc. Slaven Krtalić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji je ukratko predstavio projektnu aktivnost “Hodanjem do zdravlja”, u sklopu elementa “Zdravlje i tjelesna aktivnost” projekta “Živjeti zdravo”, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. U nastavku je istaknuo kako Hrvatski zavod za javno zdravstvo prepoznaje i cijeni velike napore koje Zavod za javno zdrvastvo Međimurske županije uz mrežu svojih partnera ostvaruje na području promicanja tjelesne aktivnosti te ga veseli što će surađivati i na projektu “Živjeti zdravo”.

Prije bogatog kulturno-umjetničkog programa, sudionike je još pozdravio Husssein Saghir, predsjednik Županijske lige protiv raka Čakovec te je napomenuo kako je redovita tjelesna aktivnost izuzetno važna kako za prevenciju raka, tako i za kvalitetan život osoba liječenih od raka.

Nakon pozdravnih govora, uslijedio je bogat kulturno-umjetnički program koji je vodila Sanela Horvatić iz Udruge mladih EFEKT Prelog. Predstavili su se Plesna sekcija Udruge umirovljenika Prelog, pjevački zbor Udruge umirovljenika, ženski trio Doma za odrasle osobe Orehovica (Vesna, Karolina i Slavica), Društvo naša djeca Prelog, Dječji Forum i pjevački zbor Kluba laringektomiranih Županijske lige protiv raka Čakovec.

Potom je uslijedilo otvorenje Festivala nordijskog hodanja ponovnim plesnim FlashMOVE nastupom članova Društva naša djeca Prelog, a uključili su se i mnogi drugi sudionici festivala. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja se odazvalo gotovo 200 sudionika, a ovaj put su najbrojniji bili članovi Udruge umirovljenika Prelog i Udruge “Priločko srce”, među gostima izvan Međimurja, najbrojniji su bili članovi Sekcije nordijskog hodanja Matice umirovljenika Karlovac te članovi Kluba nordijskoga hodanja Varaždin.

Nordijsko hodanje je bilo organizirano po Gradu Prelogu i uz rijeku Dravu u 4 rute različitih duljina – od 2km, 4,5km, 6 km i 9 km, a zahvaljujući profesoricama Ivani Strbad i Emini Rus, sudionici su imali priliku upoznati se s prirodoslovnim osobitostima prostora kojim su se kretali.

Sudionici festivala su bili zadivljeni ljepotama krajolika kojim su se kretali, kao i ljepotom Grada Preloga, a bili su zadovoljni i gostoprimstvom te organizacijom cijelog događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije