Volvo S60 ostvario najbolji rezultat u novim testovima sigurnosti

Volvova dominacija na polju sigurnosti nije rezervirana samo za Europu i njene sigurnosne standarde.

To potvrđuje i Američki Insurance Institute for Highway Safety prema čijem je posljednjem testiranju Volvo S60 jedan od dva automobila koji su ostvarili najbolji rezultat u novom frontalnom sudaru s malim pomakom.

Novi test je pokazao kako tek 25 % površine prednjeg dijela vozila na vozačevoj strani udara u čvrstu prepreku pri brzini od 64 km/h. Test je dizajniran tako da se dočara udarac u drugo vozilo iz suprotnog smjera ili u objekt kao što je drvo ili stup.

“Relativno maleno područje udara pokazalo je ozbiljne posljedice pri udarcu, tako da smo prezadovoljni rezultatima. Naš je cilj stvoriti automobile koji će zaštiti putnike u većini situacija. Ovaj test pokazuje da naši sigurnosni sustavi rade besprijekorno” izjavio je Thomas Broberg, stariji sigurnosni savjetnik pri Volvo Car korporaciji.

Posvećenost Volva sigurnosti u prometu prepoznato je u nekoliko sigurnosnih studija. Prošle je godine čak pet Volvo modela (C30, S60, S80, XC60 i XC90) osvojilo Top Safety Pick nagradu.

Volvo je bio jedini europski brend s pet nagrađenih modela u 2011 prema IIHS izvještaju. Model XC60 je također jedini SUV crossover koji je osvojio IIHS Top Safety Pick nagradu te svih 5 zvjezdica na U.S. NCAP testiranju.

U testu iz 2010. godine XC60 je osvojio 5 zvjezdica u svim individualnim testovima, uključujući 5 zvjezdica za vozača, 5 zvjezdica za suvozača te 5 zvjezdica za bočne udarce, piše Automotoportal.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije