OPASNOST na cesti

ZABRINUTA ZA SIGURNOST MJEŠTANA Ulica Brezje poligon je za divlje vozače

Ulica Brezje dio je prometnice koja vodi iz Murskog Središća u Vratišinec, cesta pretežito sječe šumu i polja, ali i zaseok od tridesetak kuća

Zbog svoje ravne konfiguracije neodgovorni vozači na tom dijelu vole „stati na gas”, pa iako bio u naseljenom dijelu brzina trebala biti pedeset kilometara na sat, kroz naselje se vozi puno brže. Zabrinuta za sigurnost mještana na problem je još prošle jeseni na sjednici Gradskog vijeća ukazala vijećnica Darija Dunjko Manhard, a kako nam ističe, u posljednje vrijeme uz brzinu problem su i sve češća izlijetanja s ceste.

-Izlijetanja se ne prijavljuju policiji jer vozači, osim što prebrzo voze, često budu i pod utjecajem alkohola pa onda radije zovu prijatelje s traktorima da ih izvuku, napominje nam Dunjko Manhard te dodaje da je prije dva mjeseca usred izlijetanja vozila nastradao i prometni znak, a dogodilo se i da automobil završi u ogradi mještana.

-Na tu situaciju upozoravam već duže vrijeme, s tim je upoznat i gradonačelnik Dražen Srpak, a slali smo i policiji kad su akcije mjerenja brzine da se obrati pažnja na ulicu Brezje, i to ne samo ja već i nekoliko stanovnika. Na Kolegiju gradonačelnika je donesena odluka da se postave vibracijske trake ali čekaju se već mjesecima, ističe nam sugovornica te dodaje:

-Uskoro započinju radovi na aglomeraciji Štrukovec i za pretpostaviti je da će se dio prometa preusmjeriti na ulicu Brezje pa će, ako se bude vozilo kao do sada, biti još opasnije, zaključuje vijećnica. Gdje je zapelo s postavljanjem vibracijskih traka koje bi trebale smiriti promet, upitali smo u Gradu, pa doznali od gradonačelnika – čeka se elaborat.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3594

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije