VATROGASCI UPOZORAVAJU

VUZMENKA ILI USKRŠNJA VATRA Vodite računa o vlastitoj sigurnosti, svojoj i tuđoj imovini!

Ušli smo u Veliki tjedan, odnosno tjedan prije kršćanskog blagdana Uskrsa

Jedan od tradicionalnih uskrsnih običaja na našem području za vjernike je i paljenje uskrsne vatre, odnosno „vuzmenke“. Običaj je da se uskršnje vatre pale na Veliku subotu koja ove godine pada na datum 30. ožujka.

– Apeliramo na građane koji će paliti „vuzmenke“ na svojim parcelama, da pritom vode računa prvenstveno o vlastitoj sigurnosti, te o sigurnosti svoje i tuđe imovine. Građani su dužni prilikom loženja uskrsne vatre primjenjivati odgovarajuće mjere zaštite od požara.Posebnu pažnju treba posvetiti djeci koja trebaju biti pod nadzorom roditelja.

Najsigurnije spaljivanje je spaljivanje na organiziran način uz obavezno vatrogasno dežurstvo vatrogasne postrojbe naselja u kojem se ista organizira, pa molimo građane da kontaktiraju lokalna dobrovoljna vatrogasna društva vezano uz predmetna vatrogasna dežurstva, rekao je uoči Velike subote i paljenja vuzmenke, predsjednik VZMŽ-a Mario Medved.

>>>> PRAVILA I SAVJETI Kako sigurno paliti vuzmenke na Veliku subotu <<<<

Ove subote očekuje se lijepo vrijeme i čak do 24 stupnjeva kroz dan, tako da će sigurno vuzmenke biti diljem Međimurja. No, budite odgovorni kako bi se izbjegle nepotrebne neželjene situacije!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije