iz 79 zemalja

FOTO U tijeku je Svjetska izložba pasa, pogledajte ljepotane-okupilo ih se 25 tisuća!

Zagrebački Velesajam je od 24. do 28. travnja domaćin najvećeg kinološkog događaja na svijetu - Svjetske izložbe pasa, koja okuplja ljubitelje pasa iz 79 različitih zemalja, dok posjetitelji mogu vidjeti gotovo 25 tisuća pasa i gotovo 400 pasmina

Posjetitelji na Velesajmu mogu vidjeti veliki broj pasmina, od kojih je prijavljeno 252 zlatnih retrivera, 235 francuskih buldoga, 194 velška korgija pembruk i 192 sibirska haskija. Na izložbi će biti predstavljene i hrvatske autohtone pasmine – dalmatinski pas, bosansko-hercegovačko-hrvatski pastirski pas tornjak, istarski kratkodlaki i oštrodlaki gonič, posavski gonič, hrvatski ovčar, kao i međunarodno nepriznati mali međimurski pas – međi, piše Jutarnji list.

U srijedu, 24. travnja, se održala međunarodna proljetna izložba pasa svih pasmina, na kojoj se natjecalo nešto manje od 4000 pasa. U četvrtak, 25. travnja počinje prvi dan Svjetske izložbe i posjetitelji su uživali od 8 do 16 sati u velikom broju različitih ovčarskih i pastirskih pasa, ptičara i hrtova.

U istom terminu u petak sudit će se terijeri, goniči, retriveri, španijeli i psi za vodu. Subota je rezervirana za špiceve i primitivne pse, te za pse za pratnju i patuljaste pse, dok će se u nedjelju gledati pinčere, šnaucere, molose, švicarske planinske i pastirske pse, te jazavčare. Svakog dana od 16 do 19 sati izabirat će se najljepši psi po raznim kategorijama u paviljonu 5.

U nedjelju nakon 18 sati održat će se velika finala, a prije toga će biti prijenos zastave Međunarodne kinološke federacije organizatorima sljedeće svjetske izložbe – Finskom kinološkom savezu. Nakon toga će izabrati najbolje mlade vodiče u starosti od 10 do 18 godina, najljepše pse hrvatskih autohtonih pasmina, najljepše mlade pse i na kraju tri najljepša psa svijeta, navodi Jutarnji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije