DRAGULJI EUROPE

FOTO Očaravajuće proljetno putovanje kroz Nizozemsku i Belgiju

U srcu proljeća, kada cvjetovi bujaju i sunce obasjava sve svojim toplim zrakama, naš novinar se otisnuo na putovanje kroz Nizozemsku i Belgiju, dva dragulja sjeverne Europe

Putovanje je obuhvatilo neke od najimpresivnijih gradova navedenih zemalja, svaki sa svojom jedinstvenom pričom i bogatom kulturom.

Nizozemska, zemlja vjetrenjača i kanala, dočekala nas je širom otvorenih ruku. Amsterdam, grad poznat po svojim slikovitim kanalima i živopisnim tržnicama, očarao nas je svojom živahnom atmosferom i bogatom poviješću.

Šetajući ulicama grada, osjetili smo puls modernog europskog života, ali istovremeno smo bili zahvaćeni duhom prošlosti koji se očituje u prekrasnoj arhitekturi i raznim muzejima.

Veliki kontrast

S druge strane, Rotterdam – futuristički grad koji se uzdiže iz pepela svoje prošlosti, impresionirao nas je svojim modernim neboderima i revolucionarnim urbanističkim konceptima. Ovdje se tradicija susreće s inovacijom, a industrijski pejzaž pretvara u kreativne prostore poput Rotterdamskog havena.

Posjetili smo i Hag, političko središte Nizozemske koje nam je otkrilo svoju elegantnu stranu.

U Delftu, gradiću poznatom po svojoj plavoj keramici, uronili smo u atmosferu tradicije i ljepote. Šetnja kroz stari grad i posjeta Delfskoj tvornici keramike bili su putovanje kroz vrijeme i umjetnost.

A onda, Scheveningen, biser Nizozemske obale koji nam je pružio burno utočište uz šum valova i beskrajni horizont prema Sjevernom moru.

Ugodni susjedi

Osim Nizozemske, posjetili smo i predivnu Belgiju, gdje su nas dočekali gradovi bogati poviješću i šarmom. Ghent, grad srednjovjekovnih ljepota i živopisnih kanala, očarao nas je svojom romantičnom atmosferom i impozantnim kulturnim spomenicima poput Graslei-a i Gravensteen-a.

U Brugge-u, “Veneciji sjevera”, osjetili smo se kao u bajci. Srednjovjekovna arhitektura, uske uličice i čarobni kanali stvorili su sliku iz prošlosti koja je oživjela pred našim očima.

Cijeli izlet bio je veoma inspirativan, a putovanja su podsjetnik na to kako se različite tradicije, kulture, utjecaji i perspektive mogu spojiti u harmoničnu cjelinu, stvarajući jedinstveno iskustvo, pogotovo u Nizozemskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije