WomanArt: Novogodišnja odluka

Slavimo godinu dana od mog prvog članka na portalu, najboljem portalu IKAD eMedjimurje.hr (namjerno ga želim tagirat). Zajedno smo prošli kroz treninge, znojili se (čitajući ili vježbajući) i stvorili divno prijateljstvo. Nekome se sviđam, nekome sam tak-tak, a nekome se ne sviđam i idem mu na živce, onak jakooo, ali to je manje bitno, ono što je najbitnije u cijeloj toj priči je da čitaš i da misliš na vježbanje, jer u suprotnom ne bi čitao/la.

Ugl. došli smo do kraja godine kada se u većini slučajeva u nama prelomi nešto i želimo bit bolji ljudi kako prema drugima tako prema sebi, pa odlučimo vježbati. I svake godine jedno te isto, od nove godine traaallaaalaaallaaa …. to traje do tamo 15.1. možda, a možda i ne. Kako god, trudimo se barem misliti na zdravlje jer to je ono najvrjednije što imamo. Kao i ti, i ja sam dobila sto mailova i poruka za Božić, i svi mi žele isto, baš kao i tebi -puno zdravlja, no dobro bilo je tu i dosta poruka s -želim ti puno penez (al nisam ja te sreće), ili onih -budi dobra (kao da nisam) ili –želim da ti je Brad Pitt frend (oke ovo sam izmislila) al fakat su želje bile svakakve, ono što se u svakoj poruci našlo jest –ZDRAVLJE! Puno zdravlja! To i ja tebi želim (no dobro, možda ti meni ne želiš, al ja tebi da). I tak se mi u tim divnim danima zamislimo i zaista posegnemo za zdravljem –kolači, purica, mlinci, francuska salata, kulen i njegova seka, pet kila bijelog kruha i svašta nešto što je jako, jako zdravo. I je, ak malo bolje pogledate popis! Al kaj onda tu ne štima, vaga nam je poludjela i pokazuje neke lude brojke, očito trebamo novu jer se pokvarila i to uvijek radi za blagdane, pogotovo oko Božića i Nove. Umjerenost u jelu i piću! Jeste čuli za to? Znam da jeste! I ja sam čula.

Pojest ću svee, kolačićeee, tebi u inat postat ću debela, sveee bla bla balaaa…., i ja sam pojela sve kolačiće jer brate šteta ih je bacit, pa bolje da bacam u sebe. Jednom mi je jedan predivan mladi čovjek, frend iz Afrike (zbilja, ovo ne izmišljam) kad smo jeli u jednom “fensi” restoranu u Čakovcu (jeli smo hamburger) rekao, -ne moraš sve pojest ak ne možeš više (jer ja sam tijekom jela kukala –nemrem više, a tak je fino..), jer sve što ti je višak je za tvoje tijelo smeće! I da, zbilja, kad malo bolje razmisliš i je, to je točno, al zakaj onda ja uvijek pojedem sve? Ne znam, ali sigurno ne zato kaj mi je mama dok sam bila mala govorila –pojedi sve jer se hrana ne smije bacit, ima djece koja nemaju kaj papati, pa molim lijepo! Pa dobro, al susjeda ima pajceka pa može on popapat, ak ja ne mogu sve jer više ne stane, mama (nisam joj to rekla, pojela sam sve)! Ja to sada radim iz čiste proždrljivosti jer sam veliki gurman, volim dobro papat i to je sve, a onda nema dijete jer ne priznajem dijetu ni pod koju cijenu.

Onda biram vježbanje, baš kao i ti. Krećem vježbat, ali ti i ja se možda (MOŽDA) razlikujemo jer ja vježbam kroz cijele godine dok ti vježbaš samo proleterski. Dok to odlučiš i kreneš al zbog raznih obaveza na žalost, ne stigneš više od tri puta, ajd možda četiri i onda je tvojoj divnoj vježbačkoj karijeri kraj. Iako ima onih 3-5% Hrvata koji se rekreiraju kroz cijele godine! Bravo i svaka (TI) im čast! Daa, da, samo toliko, a kladim se da ih je više kojima je novogodišnja odluka –od 1. Vježbam! Hmm…jesam u pravu? znam da jesam. Zato, ak si odlučio/la da vježbaš onda vježbaj jer smo u istom sosu i ja i ti. I ja sam se najela, i ja sam ležala tri dana bez da sam ušla u koju drugu prostoriju osim kuhinje i ja sam željna zdravlja baš kao i ti. Pa onda, želim da ostaneš pri toj odluci i želim da budeš uporan/na i da na kraju 2015. godine imaš NOVU novogodišnju želju, a ne da se svake godine ponavljaš.

p.s. želim ti sretnu Novu 2015. godinu i da ti je zdrava, vesela, puna smijeha i suza, ali radosnica!

Trening za zdjelicu i noge.


Pistol squat – čučanj na jednu nogu koja može biti pružena ili skvrčena(lakša opcija) ispred vas.

Rame, kuk i peta su u jednoj dijagonali. Spuštate se tijelom prema podu i pogrčite noge, pa se vraćate natrag u početnu poziciju.


Bugarski čučanj radite tako da jedno stopalo postavite na traku, a drugo na pod. Radite čučnjeve na jednu nogu dok pritom radite i na balansu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije