FITNESS STUDIO FITLIFE

TRENING S IVANOM POSAVEC Što jesti nakon treninga?

Ovakav bi obrok bio pun pogodak

Najčešće pitanje je; što nakon treninga pojesti? Iako to sve ovisi o tome bavite li se ozbiljnije treniranjem, jeste li samo povremeni rekreativac ili redoviti ozbiljni vježbač i koji su vaši ciljevi.

Također, hranom reguliramo i naše rezultate, ako ste u nekom teškom treningu svakako će potreba za hranom biti veća, nego kod osobe koja odlazi na aerobik, stoga je i odgovor na pitanje što pojesti nakon treninga posvećen nekoj srednjoj skupini vježbača.

Oko treninga svakako pojedite obrok bogat proteinima, ugljikohidratima i zdravim mastima, kao jedan izvrstan primjer bit će meso/riba(može i u konzervi), kaša/žitarica i povrće koje može biti kuhano na pari, svježe kao salata ili grilano. Ovakav bi obrok bio pun pogodak, međutim, ako se s treniga vraćate kasno i treba vam nešto na brzinu u tanjur stavite puno svježeg povrća poput rajčice, paprike i luka kao salate, kuhana jaja, pola avokada i sjemenke, ovo će također biti jedan izvrstan obrok pun makronutrijenata i odličan za nahraniti gladno umorno tijelo.

Samo pazite na to da ako vam je cilj gubitak kilograma da ukupni dnevni obroci -kalorijski deficit, ne prelaze ukupnu potrošnju, kao i ako želite dobiti na masi da povećate. Ukupan dnevni unos treba biti manji od potrošnje, stoga gledajte na to da vam je tanjur pun hrane, ali da sadrži manje kalorija od istog takvog na izgled manje pun, s loše odabranim namirnicama ali jednakim brojem kalorija.

Pametnim obrocima izbjegnite glad, stvorite dugoročnu zdravu naviku i izbjegnite mogućnost debljanja. To je jedini i najispravniji put do kompletnog psihofizičkog zdravlja. Trening, zdrava organska prehrana, voda, odmor i boravak na svježem zraku će zadovoljiti gotovo sve naše potrebe za zdravljem.

Kućni kettlebell set za napredne vježbače. Složite timer na 45 sekundi rada i 15 odmora.

  • Swing
  • Ktb clean&press
  • Snatch
  • Vjetrenjača

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije