Željko Balog pozvao Rome na bojkot EU referenduma

Željko Balog pozvao Rome na bojkot EU referenduma

Nismo protiv Europske unije, ali pozivam romsku nacionalnu manjinu da ne izađu na referendum iz protestnih razloga, kršenja ustavnih prava nacionalnih manjina – mišljenja je Balog.

Ovim priopćenjem naglašavam da su provedbom Parlamentarnih Izbora ugrožena manjinska, elementarna i demokratska ljudska prava prilikom izbora za Zastupnički dom hrvatskog državnog Sabora Republike Hrvatske – pisao je Balog, a cijelo priopćenje pročitajte u nastavku.

Ne uvažavajući, to jeste odbacujući sve i jedan prigovor kao i žalbe Ustavnome Sudu RH, zatim dokazne materijale, pokazala se jedna netolerancija i pogodovanje oko samog izbora kandidata. Romska nacionalna manjina apsolutno je razočarana i izvrijeđena Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina. Državne institucije od kojih sam osobno kao proglašeni pobjednik i kandidatom koji ulazi u Sabor RH, naglom promjenom od samo pola % izbornog rezultata (?), ukazivao na postojanost kršenja izbornih pravila, zatim sam zatražio i strogu istragu USKOK-a, za sva biračka mjesta i to samo za XII. izbornu jedinicu, do danas se nisu izjasnili postoje li kakve činjenice da je netko pogodovao ili dali se radi o nekakvome namještanju ili krađi glasova , kao i da se razotkriju druge činjenice povodom eventualnih kršenja izbornih pravila, sagledavši takve mogućnosti u Rusiji.

Ovih dana podnosim i slijedeću tužbu to jeste istragu protiv nepoznatih počinitelja, za koje sumnjam da su učestvovali oko mogućeg političkog akta na mene osobno, i tek nakon provedene istrage i rezultata, ukoliko nebudem zadovoljan pokrenuti ću tužbu Europskom sudu za ljudska prava …… “IZBORE SMATRAM NEREGULARNIM”.

Pozivam Romsku nacionalnu manjinu , da u znak “PROTESTA” NE izađe na “REFERENDUM”.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije