Uključite se u kontrolu referenduma oko ulaska Hrvatske u EU

Pošto se približava refrendum oko ulaska Hrvatske u EU nadstranačka inicijativa građana je pokrenula kontrolu referenduma.

Kontrola referenduma koju ćemo sprovesti je uredno prijavljena i odobrena od strane DIP-a i sad je na nama da pokrijemo što više biračkih mjesta – rekao nam je koordinator za sjevernu Hrvatsku Davor Vikert.

ORGANIZACIJA NEZAVISNOG NADGLEDANJA REFERENDUMA O ULASKU HRVATSKE U EU:


1. Inicijativa je 100% nezavisna, stranački neobojena i ideološki neopredijeljena. Svaki član inicijative ima naravno svoja stajališta, mnogi su članovi raznih udruga i stranaka, ali to se ovdje ne spominje, niti nam je to važno

2. Ideju za inicijativu dao je Dubravko Krčmarek (poznati zagrebački aktivist, čovjek koji nije član nijedne političke stranke), a odmah su tu ideju podržali i realizirali Jadranka Šipuš, Anita Barišić, Romano Sole i Davor Vikert. Nitko od ovih inicijatora ideje nije član nijedne političke stranke, niti je to ikad bio.

3. Napravljena je prije nekoliko tjedana prva grupa na facebooku i upisivanje volontera je započelo. Dosad smo prikupili nekoliko stotina volontera u cijeloj Hrvatskoj, BIH i iseljeništvu, a nadamo se da će broj do sljedećeg tjedna (kad moramo zaključiti liste i predati ih DIP-u) porasti preko tisuću.

4. Zahtjev za nadgledanje je već predan i odobren od strane DIP-a, a pravno smom to regulirali preko nezavisne udruge HONI (Hrvati organizirano nadgledaju izbore). HONI nam treba kao pravna garancija da ćemo dobiti iskaznice za nadgledanje, a nitko od volontera se pritom neće morati učlaniti u udrugu HONI, već ostajemo organizacijski posloženi kao i sada

5. Imena i podatke volontera ćemo prikupljati do ponedjeljka, 9.1.2012, do 22 sata navečer, a zatim će aktivisti iz logističke grupe krenuti s finalnom obradom podataka i popunjavanjem službenih formulara DIP-a. U srijedu 11.01 bi to trebalo sve biti gotovo, a u četvrtak 12.01. ćemo predati sve liste DIP-u.

6. DIP će tada svim volonterima izdati posebne iskaznice, preko kojih ćete moći nesmetano ulaziti na mjesta za kontrolu referenduma

7. Raspored kontrolora na određena biračka mjesta vršit će područni koordinatori, u razdoblju od 13. – 19. siječnja.

8. Svi zainteresirani neka svoje osobne podatke šalju područnim koordinatorima na slijedeće e-mailove:

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA (Jadranka Šipuš) jsipus.zg@gmail.com

SREDIŠNJA HRVATSKA (Nada Tušak) nadasisak@gmail.com

ZAPADNA HRVATSKA (Tihomir Kraljek) tihomir.kraljek47@gmail.com

SJEVERNA HRVATSKA (Davor Vikert) davor.vikert@ck.t-com.hr

DALMACIJA (Anita Barišić) anita.bare11@gmail.com

SLAVONIJA I BARANJA (Drago Rubil) drgs57@gmail.com

DIJASPORA/BIH (Romano Sole) romano.sole@gmx.de

Šaljite sijedeće podatke

Ime i prezime:

Adresa stanovanja: (tamo gdje ste prijavaljeni za glasanje):

Kontakt broj telefona:

E-mail adresa:

9. Dobrodošle su sve punoljetne osobe s hrvatskim državljanstvom, bez obzira na njihovu vjersku, stranačku i ideološku pripadnost.

10. Hvala svima koji će se prijaviti i tako podržati razvoj demokratskog društva u Hrvatskoj te pozitivne procese udruživanja i umrežavanja hrvatskih aktivista prema ciljevima od općeg značaja za sve ljude u Hrvatskoj!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije