Poslušajte stručnjake: Stilski usklađen dom i u vrijeme blagdana

Ako se još uvijek niste odlučili kako ćete dekorirati svoj dom za blagdane i u potrazi ste za novim idejama, važno je znati primijeniti osnovna pravila kombiniranja dekoracija.

Odlučite se koji stil najviše volite birajući ukrase prema svojoj osobnosti kako biste s obitelji uživali u božićnoj atmosferi doma i kako bi vaši gosti prepoznali vaš smisao za stil.

Pripazite na boje

Izbor boje dekoracija odredit će i stil uređenja. Tradicionalne blagdanske boje su zelena, crvena i zlatna. Koristeći ukrase u samo jednoj od ovih boja na boru ili ako ih kombinirate u međusobno različitim varijantama s jednostavnim lampicama, nećete pogriješiti. Tradicionalni stil odaje dojam elegancije i otmjenosti. Za ljubitelje modernog stila postoji više varijanti kombinacija boja. Crveno-bijela kombinacija dosta je popularna i dobra je podloga za sve oblike dekoracija. Bogati tonovi ljubičaste dobar su izbor za one koji teže luksuzu i ekstravaganciji.

U modernim interijerima slobodno kombinirajte jednostavne ali efektne ukrase

Važno je samo znati dobro je uklopiti u ostatak interijera. Blagdanske dekoracije mogu se birati u bilo kojem spektru boja, samo pazite na dubinu i intenzitet boje. Metalik boje kao što su zlatna i srebrna mogu se kombinirati sa svim drugim bojama. U novije vrijeme u trendu su ukrasi u vintage izvedbi. Starinskim kuglicama i drugim oblicima u zlatnoj, crnoj, bež i drugim pastelnim bojama postići ćete dojam raskoši i otmjene atmosfere na nenametljiv način. Ovakvi ukrasi najbolji su izbor za dom uređen u shabby chic stilu.

Osim samog zelenila, u novije vrijeme popularni su stilizirani ukrasi u obliku bora koji se mogu postaviti na zid. Mogu biti izrađeni od raznih materijala kao što su drvo, karton, žica, stiropor, pa čak i plastika. Na tržištu postoje i naljepnice u obliku bora koje se lijepe na zid, a nakon blagdana lako se uklanjaju. Ovakve vrste ukrasa najbolje je koristiti u malim, minimalistički uređenim prostorima, gdje nema mjesta za nešto više. Rasvjetna tijela, drugi ukrasi i zelenilo, osim na božićnom drvcu, mogu se koristiti i na drugi način u interijeru. Možete ih postaviti na prozore, zid i vrata. Možete njima dekorirati stol, a vjenčiće možete objesiti i na vrata ormarića ili vitrine.

Tradicionalno uređen dom voli sve kombinacije crvene

Svijeće su neizostavne

Trebamo spomenuti i svijeće, bez kojih je blagdanski ugođaj nezamisliv. Svijeće možemo staviti u grupi ili pojedinačno.
Kako god, bile one u lampionu, na svijećnjacima ili nekoj drugoj podlozi, svakako će doprinijeti blagdanskom ugođaju.

Dobar savjet zlata vrijedi

1. Ne slijedite trendove nego vlastiti osjećaj
Kod odabira boje dekoracija najvažnije je odabrati onu boju koju najviše volite, koja će vas opuštati kako biste uživali u blagdanima

2. Trik za otmjen i profinjen dojam
Crvena, zelena i zlatna tradicionalne su blagdanske boje. Želite li upotpuniti tradicionalni stil uređenja, dekorirajte blagdanski stol kariranim stolnjakom u spomenutim bojama

3. Izbjegnite kič
Kod dekoriranja trebate paziti da dom ne pretrpate s previše stvari koje se ne slažu jedne s drugima te tako ne

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije