Roland Tomašić: ‘Nismo favoriti, ali vidimo svoju šansu’

Pred šahistima Stridona iz Štrigove su kvalifikacije za 1. B ligu pa smo zamolili Rolanda Tomašića najavu trodnevnih kvalifikacija:

‘Kvalifikacije za I.B šahovsku ligu igraju se u Vinkovcima od petka do nedjelje. Nastupaju pobjednici drugih liga: Vinkovci,Mornar Split, Junior Rijeka i Stridon Štrigova.

Dva prvoplasirana će 2016. godine igrati I. B ligu. U toj konkurenciji nismo favoriti, ali vidimo svoju šansu, a za to moramo iskoristiti svoje prednosti, a to je da smo baš momčad,ane skup pojedinaca. Kvalifikacije će biti naporne, jer se u 24 sata igraju tri naporne partije ,a mi smo dosta uigrani i mlađi od konkurenata pa bi trebali lakše podnijeti napor.

Osim toga, pobjednici smo najjače II. lige, dok naši konkurenti su igrali slabije lige. Prednosti protivnika, koji imaju u svojim redovima velemajstore i puno dobrih igrača neka protivnici pokušaju iskoristiti. Kvalifikacije su kratke i u jednoj partiji se može svašta dogoditi i nitko ne može reći: sigurno prolazimo.

Hrvatski šahovski savez će u živo prenositi kvalifikacije pa ljubitelji šaha, naši navijači i oni koji navijaju protiv nas mogu pratiti svaki potez.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije