Odbojkaši Centrometala ispali u kupu

U uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa Hrvatske odbojkaši Siska bili su bolji od Centrometala 3:1 i izborili Final-four. Prvi susret prije tri tjedna završio je 3:2 za Sisak.

Obje momčadi ušle su s velikom željom za pobjedom. Na prvom tehničkom odmoru vodi Sisak 12:10, prije svega poradi tri blok poena. Nakon 13:12 slijede četiri uzastopna poena Siska i tu oni stječu bitnu prednost. Pred kraj seta je ipak svega 21:19. No previše direktnih poena iz servisa, 4:0 za Sisak, u tom prvom setu koštalo je Centrometal, završava na kraju 25:21 za domaće.

Drugi set je poravnato do osmog poena, nakon toga Sisak stvara prednost 16:10. Nisu se više uspjeli igrači Centrometala približiti pa i taj set ide Siščanima 25:19. I ovaj set 5:2 za Sisak u servis poenima, 2:1 u bloku. Jednostavno je Sisak manje griješio i stekao prednost od 2:0.

No treći set konačno Sisak više nema prednost na prijemu i to donosi preokret. Na tehničkom odmoru sada vodi Centrometal 12:10. Centrometal stalno vodi i dalje do kraja seta sa poen do tri razlike. Poravnato je prvi put kod 23:23, tada griješi Išek u napadu i Centrometal dolazi do set lopte. Na servis odlazi Prlić i asom završava set sa 25:23. U trećem setu čak šest promašenih servisa domaćih.

Poveo je Centrometal u četvrtom setu 6:2. Ista je prednost i kod 10:6. No Sisak to sustiže i prvi put vodi 16:15. Ulazi se u neizvjesnu završnicu, Centrometal tu koštaju čak pet promašenih servisa. Na 24:23 za domaće kuhana lopta se prevaljuje preko sajle i slijedi veliko veselje domaćih igrača za 25:23.

OK SISAK – OKM CENTROMETAL 3:1 (25:21, 25:19, 23:25, 25:23)
Dvorana Brezovica Sisak, gledatelja 100
Suci : Milinović, Vedriš (oba Zagreb)
Sisak : Šarčević, Goran Išek 30, Alić, Vakufac, Tepavac 25, Sabljak 7, Komosar 3, Duraković, Alihodžić, Antonio Išek, Sofilić 9, Bakonji 3 (trener Batnožić)
Centrometal : Čičković 7, Palinkaš 4, Marciuš, Kurteš 14, Gotal, Prlić 25, Vuk, Ščerbakov 4, Posavec, Stanković, Bogdanović 15, Prprović (trener Kovačić)

Najbolji igrač susreta bio je Išek s 30 poena uz veliki postotak prolaza, slijedio ga je kod Siska Tepavac sa 25. U redovima Međimuraca najviše je poena osvojio Prlić 25, Bogdanović je dodao 15, a Kurteš 14 uz najveći postotak prolaza.

Bio je ovo najjači četvrtfinalni par gdje su se sastale dvije od četiri trenutno najbolje ekipe u Hrvatskoj. U prvom susretu Centrometal je imao hendikep da je igrao s nezaliječenim Prlićem. Na Final four uz Sisak su se plasirale zagrebačka i kaštelanska Mladost te osječka Mursa.

Sada se igrači Centrometala trebaju okrenuti prvenstvu. Već u subotu slijedi gostovanje u Šibeniku. Treba tamo osvojiti tri boda da se zadrži treće mjesto na tablici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije