Na Veliku subotu deseti Kup međimurske pastrve

U subotu, 4. travnja (Velika subota) ŠRD Klen Sveta Marija održava tradicionalno natjecanje u lovu pastrva umjetnim mamcima nazvano Kup međimurske pastrve koje se održava na kanalu HE Dubrava.

Dosadašnjih devet kupova održano je u pojedinačnoj konkurenciji. Ovaj deseti organiziran je u ekipnom natjecanju s tri natjecatelja, po jedan natjecatelj u jednom sektoru. Natjecanje se održava u suradnji sa Zajednicom za sportski ribolov Alpe-Adria iz Hrvatske, koja je članica međunarodne federacije za ribolov FIPSED, koja će biti i glavni pokrovitelj.

Natjecatelji su stalno u pokretu i biraju si nabolje pozicije, mamci su umjetni, a koriste se udice bez kontrakuke. Sve ulovljene ribe moraju se odmah s pažnjom vratiti natrag u vodu. Najbolje tri ekipe primit će pehare i medalje pokrovitelja, najbolja tri pojedinca primit će prigodne nagrade domaćina.

– Pozivamo zainteresirane ribiče, simpatizere ribolova i mještane okolnih naselja da dođu pogledati ovo međunarodno natjecanje koje započinje ždrijebom od 8 sati – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije