Bernard Barač osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju u twirlingu

U Solinu, 21. veljače održano je Državno prvenstvo u twirlingu na kojem je Bernard Barač, član twirling kluba Donji Kraljevec osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju u kategorijama : Par seniori s partnericom Paulom Percač (zlato), Duo seniori s partnericom Helenom Glavak (zlato), Solo Artistic twirl (zlato) i Solo Rhytmic twirl (srebro).

Ovim odličnim rezultatima Bernard se plasirao na čak 3 međunarodna natjecanja. To su redom: Svjetsko prvenstvo u Italiji ( od 1. do 5. travnja) , Europsko prvenstvo u Sloveniji ( od 7. do 12. srpnja) i Svijetski kup u Kanadi, u gradu Vancouveru (od 2. do 10. kolovoza). Njegov trener Tihomir Bendelja, također se planirao na Svjetsko prvenstvo u Italiji i Europsko prvenstvo u Sloveniji.

Nadamo se da će naši reprezentativci dostojno obraniti boje naše zemlje na svim međunarodnim natjecanjima te im ovim putem želimo mnogo uspjeha!Isto tako, želimo naglasiti da je twirling sport koji se tek prije nekoliko godina popularizirao u Hrvatskoj. Mnogo ljudi ga često pobrka s mažoret plesom. Twirling je spoj gimnastike, plesa i baratanja sa štapom. Zbog toga su potrebne godine treniranja da bi se postigli ovakvi rezultati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije