košarkaški klub međimurje

KOŠARKA ČK Basket Fevera igra se 30. svibnja, Jakov Rušnjak najbolji tricaš, Niko Terek najbolji igrač All-Star-a

Deveto izdanje ČK Basket Fevera igra se 30. svibnja

Otvorena liga Sjever: Radnik svladao Međimurje, u petak s Grafičarom

U derbiju 2. kola Otvorene lige Sjever, košarkaši Međimurja nisu uspjeli stići do druge pobjede.
Na gostovanju u Križevcima domaći Radnik bio je bolji rezultatom 78-72. Nakon što je naš sastav na krilima raspoloženih Pađana, Kuzmića, Hrena i F. Kranjčeca vodio dobar dio prvog poluvremena, ali u završnici druge četvrtine kada je priliku dobio ostatak našeg sastava, Radnik je preokrenuo rezultat i na poluvremenu stekao +7 poena razlike.

Uspješno su prednost Križevčani držali do samog kraja (šteta što je naš kapetan Kuzmić ispao iz igre odmah na početku zadnje četvrtine zbog 5 „penala“) i na kraju zasluženo pobijedili. Za Međimurje su igrali: Balent – , Kuzmić 19, Zaspan 2, Hren 15, Gašparić 2, Šarić 4, Šoltić -, F. Kranjčec 15 i Pađan 15. Trener: S. Novak.

Nakon dva uzastopna gostovanja, u preostale tri utakmice prije utakmice za konačni poredak, Međimurje će biti domaćin. Tako je utakmica 3. kola na rasporedu u petak 26. travnja protiv Grafičara iz Ludbrega s početkom u 19:30 sati u sportskoj dvorani I. OŠ Čakovec.

Deveto izdanje ČK Basket Fevera igra se 30. svibnja

Tradicija hakla u Čakovcu traje više od 50 godina, a Košarkaški klub Međimurje Čakovec posljednjih godina pretvorio ju je u sportsko-zabavni event pod nazivom ČK Basket Fever koji se ne propušta. Devetu po redu ČK Basket Fever 2024., u urbanom olimpijskom sportu 3×3 košarci i ove će se godine održati na vanjskim terenima Macanovog doma u Čakovca.

Organizator turnira Košarkaški klub Međimurje Čakovec odredio je datum i započeo pripreme da to bude još jedan vrhunski sportski i zabavni događaj koji je prošle godine privukao više od 700 gledatelja i 150 košarkaša.
Datum održavanja je četvrtak 30. svibnja (Dan državnosti, praznik), a cijeli sportsko-zabavni event održava se u sklopu Dana Grada Čakovca. Već je potvrđeno da se turnir igra u dvije mlađe konkurencije pod nazivom Blukids Cup U13 i U15 u prijepodnevnim satima, te All-Star turnir koji kreće u 17 sati. Između se i ove godine dogovara turnir košarkaša s kolicima koji su igrali po prvi put prošle godine i tradicija bi se trebala nastaviti.

Uskoro kreću i prijave (kotizacija iznosi 30 EUR za ALL-Star turnir za koje je previđen i nagradni fond za najbolje tri ekipe u iznosu od 600 EUR, dok je za mlađe kategorije prijava besplatna). Svi zainteresirani predstavnici ekipa mogu se već sada javiti i prijaviti svoje ekipe putem inboxa na Facebook ili Instagram stranici KK Međimurje Čakovec ili na mail: ck.basketfever.info@gmail.com.

Juniori Međimurja saznali protivnike na Poluzavršnici PH

Poznato je sve što se tiče Juniorske poluzavršnice PH skupine A u kojoj igraju mladi košarkaši U19 KK Međimurje Čakovec. Turnir skupine A igra se od 3. do 5. svibnja u zagrebačkom kampu Cedevite Junior na Velesajmu.
Upravo naša ekipa kao pobjednik Regije Sjever turnir otvara s prvim favoritom i domaćinom Cedevitom Junior (pobjednik juniorskog regionalnog prvenstva Centar) u petak 3. svibnja 2024. s početkom u 17:45 sati.
U subotu od 16:15 sati juniori Međimurja igraju s Diadorom Zadar koja je završila prvi dio prvenstva na 5. mjestu Regije Jug.

I u nedjelju je na rasporedu 3. utakmica naših juniora u kojoj se sastaju s trećeplasiranim klubom Regije Jug, U19 ekipom premierligaša Šibenke iz Šibenika. Utakmica počinje u 14 sati.

Jakov Rušnjak najbolji tricaš, Niko Terek najbolji igrač

U Bjelovaru je All-Star utakmicom između pobjednika lige ekipe Vedi i Selekcije 1. Regionalne Lige pretkadeta M15 Sjever završila sezona 2023/24 1. Regionalne lige pretkadeta M15 Sjever. Podijeljeni su pehari i medalje za prve tri plasirane ekipe KK Vedi, KK Međimurje i KK Radnik. Najbolji igrač Lige je I. Sabljić (Vedi) dok je najbolji strijelac lige K. Hranjec (D. Kraljevec) te su im uručene pripadajuće plakete.

U All-Star utakmici Selekcija je bila bolja od prvaka Vedija 73-69. Za Selekciju su igrala 4 igrača Međimurja: Mikec, Strbad, Toplek i Rušnjak koji su bili u pratnji klupskog trenera Stjepana Novaka. Najbolji u tricama je Jakov Rušnjak (Međimurje), a najbolji igrač All-Star utakmice je Tomi Levačić (D. Kraljevec) te su i njima podijeljene pripadajuće plakete.

All star utakmicom koja je također odigrana u Bjelovaru, između pobjednika lige ekipe Vedi i Selekcije 1. Regionalne Lige dječaka M13 Sjever završila je sezona 2023/24 1. Regionalne lige dječaka M13 Sjever. Podijeljeni su pehari i medalje za prve tri plasirane ekipe KK Vedi, KK Varaždin i KK Varteks.

Najbolji igrač lige je G. Mudri (Vedi) dok je najbolji strijelac lige M. Šadek (Koprivnica) te su im uručene pripadajuće plakete. Najbolji u slobodnim bacanjima je T. Adamec (Vedi). Najbolji igrač All-Star utakmice bio je Niko Terek (Međimurje) koji je zabio 11 poena u uvjerljivoj pobjedi Selekcije 70-46. Za Selekciju je igrao još jedan igrač Međimurja Patrik Ostoja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije